Rokfortos saláta

Sokszor előfordul. hogy köretként is ezt a salátát szoktuk kérni Matyival a rántott hús mellé, maximum egy nagyon kevés hasábburgonyát eszünk hozzá. Nem vagyok nagy zöldségfaló így mindenképpen nagy szó az, ha a főétel mellé egy kisebb tányérra helyezett zöldség elfogy mind egy szálig. E saláta esetében viszont a vödör a mérték, nagy élvezettel szoktam falni ezt a „szurkoló” salátát! Miért szurkoló? Mert mindent bele lányok, fiúk, hajrá rokfortos saláta! Kár, hogy télen aranyárban van…

Nehézség Ár
Szerző: Gaalo
Kategória: ElőételekEgytálételSaláta receptek - 
Előkészítés: 30perc - Főzési idő: 30perc - 
Nyomtatás
Rokfortos saláta

Hozzávalók

4 személyre ()

    • 2 db kígyóuborka
    • 4-5 db paradicsom
    • 2 db zöldpaprika
    • 1 db alma
    • 1 cs. retek
    • 1 közepes fej fejes saláta
    • 3 szál újhagyma
    • 20 dkg rokfort vagy márvány sajt(esetleg ementáli ezek hiányában)
    • A majonézhez:
    • 2 tojás sárgája
    • 2 dl olaj
    • 2 dl tejföl
    • mustár
    • őrölt fekete bors
    • cukor

Előkészítés

  1. Elkészítjük a finom házi „majommézet”. A hűtött tojássárgát felverjük robotgéppel. Kezdetben folyamatos keverés közben cseppenként adagoljuk hozzá az olajat, majd kb. az olaj felénél – amikor már amúgy is keményedik – már egy kicsit bátrabban, vékony sugárban adagolhatjuk tovább. Ha kész, ízesítjük sóval, borssal, cukorral ízlés szerint és egy kevés mustárral valamint a tejföllel egyneművé keverjük.
  2. A zöldségeket a saláta kivételével kockákra vágjuk, A saláta leveleket kézzel közepes nagyságúra tépdessük.
  3. Üvegtálba tesszük a feldarabolt zöldségeket, jól összekeverjük őket.
  4. Leöntjük a házilag elkészített mártásunkkal, a tetejét egyenletesen megszórjuk a reszelt vagy finomra morzsolt rokfort sajttal.
  5. Tálalásig hűtőbe rakjuk.

Legyél az első aki hozzászól!

Regisztrálj, hogy hozzászólhass a recepthez