Bodza szörp

Szezon van! Már a második adagot készítem, kitűnő üdítő ital.

Nehézség Ár
Szerző: kirka72
Bodza szörp

Hozzávalók

4 személyre ()

    • 4 liter víz
    • 3,5 kg cukor
    • 2-3 db citrom
    • 3 lapos evőkanál citromsav
    • Na-benzoát kb. 5,5-6 liter kész szörphöz
    • sok-sok bodzavirág ( én másfél nejlonszatyorral szedtem )
    • szükség esetén még citromlé

Előkészítés

A vizet felforralom, beleteszem a cukrot, felolvasztom, majd beleteszem a citromsavat, elkeverem, hagyom kihűlni. Közben a bodzavirágot 2 db 4 literes üvegbe beletépkedem ( nálam kb. 3/4-ig van az üvegekbe ) . Rákarikázom a megmosott citromot, majd ráöntöm a kihűlt szirupot. 1,5-2 napig hagyom állni, közben többször átkavarom. Egy 6-7 literes edénybe a szörpöt leszűröm, a virágokat és a citromot kinyomkodom. Az előzőleg kevés forró vízben feloldott tartósítószert belekeverem és sűrű szűrőn keresztül csavaros üvegekbe töltöm. A tartósítószernek nincs mellékíze, nem lehet érezni: érdemes a Dr. Oetker-eset vásárolni, sokkal kevesebb kell belőle ehhez a mennyiséghez

Legyél az első aki hozzászól!

Regisztrálj, hogy hozzászólhass a recepthez