Gyömbéres csirke

Vigyázat, csípős; de illatos is! Aki nem érzékeny az erős fűszerekre, ropogtassa nyugodtan a gyömbért…állítólag bizonyos serkentő hatása is van. Nagyszerű vacsora. A gyerekeim kaptak rá először a kínai kajákra, mára már sok receptet kipróbáltam. Eddig ez jött be legjobban.

Nehézség Ár
Szerző: Brenda
Kategória: Szárnyas receptekHúsétel receptek - 
Előkészítés: 20perc - Főzési idő: 40perc - 
Nyomtatás
Gyömbéres csirke

Hozzávalók

4 személyre ()

    • 3 szelet csirkemell filé
    • 2 sárgarépa
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy darab gyömbér kb.
    • 5 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál szójaszósz

Előkészítés

  1. Vágjuk a csirkehúst vékony csíkokra.
  2. Törjük össze a fokhagymát, és szeleteljük a hagymát vékonyra.
  3. Hámozzuk meg a gyömbért. Vágjuk vékony csíkokra a sárgarépát és a gyömbért.
  4. Forrósítsuk fel az olajat a serpenyőben. mikor már forró, dobjuk bele a fokhagymát, a hagymát és a gyömbért.
  5. Pirítsuk meg az egészet, majd adjuk hozzá a csirkehúst. Keverjük meg alaposan, hogy a hús jól elvegyüljön a hagymával. Amikor kívül már megsült, adjuk hozzá a sárgarépát. Folyamatosan kevergessük. Sózzuk meg, szórjuk bele a cukrot, és keverjük még , hogy a hús kicsit karamellizálódjon.
  6. Hogy le ne tapadjon, szükség esetén öntsünk hozzá egy kis pohár vizet.
  7. Adjuk hozzá a szójaszószt.
  8. Vegyük lejjebb a lángot, majd hagyjuk sülni 3-4 percig.
  9. Rizzsel tálaljuk.

Legyél az első aki hozzászól!

Regisztrálj, hogy hozzászólhass a recepthez