Loader

Recipes from Ingredient: kókuszolaj

Borsóleves csirkefarháttal

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (5 / 5)

Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót, hogy megcsinálja a nekem a világ legfinomabb levesét. Én is úgy szoktam ahogy ő annak idején, ritkán friss borsóból, de fagyasztottból is nagyon finom leves lesz belőle, pláne ha egy kis csirkefarháttal megízesítjük.

Read more

Csörögefánk házi baracklekvárral

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (5 / 5)

A csörögefánk kifejezetten farsangi csemege, de nálunk nem kell hozzá farsang, hogy jóízűen megegyük. Sőt, kifejezetten szeretjük, jó kis házi baracklekvárral. De ha nem sikerül hozzájutni a házi lekvárhoz, akkor porcukorral sűrűn megszórva is lecsúszik pár darab. Rendkívül gyorsan elkészül, és kevés alapanyagból, gyorsan elkészül.

Read more

Újévi lencseleves

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (5 / 5)

Újévi hiedelem, hogy lencse, a bab vagy bármilyen más apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz. A magam részéről ezt én nem tapasztaltam, de ettől a leves még nagyon finom és nagyon szeretjük. A hiedelem szerint a szerencse csak abban az esetben következik be, ha a megfőtt lencse pontban éjfélkor a ...

Read more

Göcseji pulykahúsleves

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (5 / 5)

A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és ...

Read more

Karalábé főzelék ünnepi maradék oldalassal

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Amikor a karácsonyi húsuktól megcsömörlöttünk és egy kis zöldre vágyunk, ilyenkor vetjük be a főzelék projektet. Így készíthetünk zsenge karalábé főzeléket. Ami már csak egy problémát vet fel, hús nélkül ehetetlen. Szóval át kell túrnunk a hűtőt egy kis húsért. Ha szerencsénk van az egyik sarkában találunk egy kis sült ...

Read more

Nutellás gombóc

Recipe Type: Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Mi nagyon szeretjük a gombócokat, egy kiadós leveshez tökéletes második. Ismerjük a szilvás, a barackos illetve ezeknek a lekváros változatát. De néha az ember egy kicsit más ízre vágyik, így jutott eszünkbe, hogy mi lenne, ha nem a hagyományosat készítenénk, hanem, mivel imádjuk a Nutellát, azzal töltenénk meg. Nagyon finomra ...

Read more

Ananászos csirkemellcsíkok

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (0 / 5)

Valamikor régen kaptam egy wok edényt amit soha nem próbáltam még ki, eszembe jutott egy szintén régi recept, gondoltam itt az idő, hogy kipróbáljuk mind a kettőt. Legyen ananászos csirke. Az elkészítése roppant egyszerű, azonban mivel a wokban főzés némi jártasságot, ezért kezdő fakanál bajnokoknak nem ajánlom.

Read more

Pentelei gombócleves

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (5 / 5)

Mostanában sok süti került fel az oldalra, éppen ideje, hogy megszakítsuk a sort és egy nagyon finom gombóc levest ajánljunk. Nem egy komplikált étel, de annál tartalmasabb.

Read more

Brokkolis medvehagymás tészta

Average Rating: (5 / 5)

Nem lehet minden nap pörkölt vagy rántott hús az asztalon. Néha kell egy kis zöldség is az ételbe.

Read more

Göcseji gombócleves

Recipe Type: , Cuisine:
Average Rating: (5 / 5)

Amikor már semmi ötletem nincs, akkor körülnézek a neten, hogy mit főzhetnék, így találtam rá erre a nagyon finom levesre. Nem gondoltam, hogy a savanyú káposztát másra is lehet használni, mint töltött káposztának. Nagyon kellemes meglepetés volt számomra.

Read more
Fel!