Recipes from Ingredient: kókuszolaj
Borsóleves csirkefarháttal
Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót, hogy megcsinálja a nekem a világ legfinomabb levesét. Én is úgy szoktam ahogy ő annak idején, ritkán friss borsóból, de fagyasztottból is nagyon finom leves lesz belőle, pláne ha egy kis csirkefarháttal megízesítjük.
Read moreCsörögefánk házi baracklekvárral
A csörögefánk kifejezetten farsangi csemege, de nálunk nem kell hozzá farsang, hogy jóízűen megegyük. Sőt, kifejezetten szeretjük, jó kis házi baracklekvárral. De ha nem sikerül hozzájutni a házi lekvárhoz, akkor porcukorral sűrűn megszórva is lecsúszik pár darab. Rendkívül gyorsan elkészül, és kevés alapanyagból, gyorsan elkészül.
Read moreÚjévi lencseleves
Újévi hiedelem, hogy lencse, a bab vagy bármilyen más apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz. A magam részéről ezt én nem tapasztaltam, de ettől a leves még nagyon finom és nagyon szeretjük. A hiedelem szerint a szerencse csak abban az esetben következik be, ha a megfőtt lencse pontban éjfélkor a ...
Read moreGöcseji pulykahúsleves
A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és ...
Read moreKaralábé főzelék ünnepi maradék oldalassal
Amikor a karácsonyi húsuktól megcsömörlöttünk és egy kis zöldre vágyunk, ilyenkor vetjük be a főzelék projektet. Így készíthetünk zsenge karalábé főzeléket. Ami már csak egy problémát vet fel, hús nélkül ehetetlen. Szóval át kell túrnunk a hűtőt egy kis húsért. Ha szerencsénk van az egyik sarkában találunk egy kis sült ...
Read moreNutellás gombóc
Mi nagyon szeretjük a gombócokat, egy kiadós leveshez tökéletes második. Ismerjük a szilvás, a barackos illetve ezeknek a lekváros változatát. De néha az ember egy kicsit más ízre vágyik, így jutott eszünkbe, hogy mi lenne, ha nem a hagyományosat készítenénk, hanem, mivel imádjuk a Nutellát, azzal töltenénk meg. Nagyon finomra ...
Read moreAnanászos csirkemellcsíkok
Valamikor régen kaptam egy wok edényt amit soha nem próbáltam még ki, eszembe jutott egy szintén régi recept, gondoltam itt az idő, hogy kipróbáljuk mind a kettőt. Legyen ananászos csirke. Az elkészítése roppant egyszerű, azonban mivel a wokban főzés némi jártasságot, ezért kezdő fakanál bajnokoknak nem ajánlom.
Read morePentelei gombócleves
Mostanában sok süti került fel az oldalra, éppen ideje, hogy megszakítsuk a sort és egy nagyon finom gombóc levest ajánljunk. Nem egy komplikált étel, de annál tartalmasabb.
Read moreBrokkolis medvehagymás tészta
Nem lehet minden nap pörkölt vagy rántott hús az asztalon. Néha kell egy kis zöldség is az ételbe.
Read moreGöcseji gombócleves
Amikor már semmi ötletem nincs, akkor körülnézek a neten, hogy mit főzhetnék, így találtam rá erre a nagyon finom levesre. Nem gondoltam, hogy a savanyú káposztát másra is lehet használni, mint töltött káposztának. Nagyon kellemes meglepetés volt számomra.
Read moreRepect ajánló
- Legfrisebb
- Legnépszerűbb
- Tipp
-
Gánica, avagy dödölle
(5 / 5)
-
Kinder bueno torta
(5 / 5)
-
Pásztortarhonya
(3 / 5)
-
KFC saláta
(5 / 5)
-
Tejfölös piskóta
(5 / 5)
-
Téli zöldborsóleves májgombóccal
(4.1 / 5)
-
Gesztenyés bejgli
(5 / 5)
-
Narancsos madártej
(0 / 5)
-
Gombapörkölt nokedlival
(0 / 5)
Legfrisebb 5 recept
-
Gánica, avagy dödölle
A csoportunkban megosztott recept, nagyon étvágygerjesztő, ezért itt a helye.
-
Kinder bueno torta
-
Pásztortarhonya
Elgondolkoztam, hogy mi az az étel amit már nagyon régen...
-
Borsóleves csirkefarháttal
Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót,...
-
Csörögefánk házi baracklekvárral
A csörögefánk kifejezetten farsangi csemege, de nálunk nem kell hozzá...
Hírek ajánlók
-
Étkezz egészségesen!
A paleolit, és általában az egészséges táplálkozás hívei számára indult új oldalt...more
-
Bográcsban mindig finomabb – pörköltügyi tanácsadó
Végre itt a jó idő, és ki lehet menni a szabadba, hogy...more
-
Konyhai eszközök karbantartása
Konyhai eszközeink időnként egy kis karbantartást igényelnek. A mikrohullámú sütő belső része,...more
-
Babfőzés repedés nélkül
Sokszor gondot okoz, amikor megreped a bab héja a főzés során. Elkerülhetjük...more
Legutóbbi hozzászólások