Loader

Recipes from Ingredient: vaj

Csokoládés epertorta

Recept típusa:

Mindig találhatunk rá alkalmat, hogy süssünk egy gyönyörű és finom epertortát. Mivel a magyar eper tavasz végi gyümölcs, olyankor a legjobb elkészíteni. Télen is vásárolhatunk külföldi epret, de többszörös az ára és az íze meg sem közelíti a magyar földben termettét eper ízét. A csokoládés epertorta nagyon kalóriadús, ezért ne ...

Részletek

Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve

Recept típusa:,

Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem!  Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különleges receptre! Nem könnyen – legalábbis számomra – elkészíthető fogás, türelem és odafigyelés szükséges hozzá, de megéri a tökéletességre törekedni, mert az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással. Mitől bolondultam ...

Részletek

Citromos szelet

Recept típusa: Konyha:

Ez a citromos sütemény nagyon finom, bár néha kicsit ”gyügére” sikerül a habos teteje… de az íze mindenért kárpótol, fenséges! Szeretettel ajánlom minden torkos szájúnak!

Részletek

Burgonya krokett

Recept típusa:,

Néha az ember unja a sült krumplit meg a rizst, ilyenkor valami mást kell kitalálni köretnek. A saláta kitűnő étel csak nem mindenki szereti főételként fogyasztani, mondván, hogy kecskének való. Ilyenkor eszébe jut az embernek a burgonya, vagy krumplikrokett. Nem komplikált nem nehéz és nem drága. Nagyjából annyi idő alatt ...

Részletek

Bolonai spagetti, szerintem eredeti

Recept típusa:, Konyha: ,

Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankönyvét adta a hülye) egyre inkább az egyik legkedveltebb szabadidős elfoglaltságommá tették a kuktálkodást. Az évek folyamán arra jöttem rá, hogy a szakácsnál szabadabb alkotói légkörben nagyon ritkán ...

Részletek

Banános kalács

Recept típusa:

A banános kalácsnak van egy óriási nagy előnye, sok süteménnyel szemben, mégpedig az, hogy nagyon könnyen, akár egy gyerek (szülői felügyelettel) is elkészítheti. Mindent csak összekeverni kell. Ebben segítségünkre lehet egy kézre álló habverő. Ha mindent összekevertünk, akkor már csak egy őzgerincformára van szükségünk és már tolhatjuk is a sütőbe.

Részletek

Banános gesztenyetorta


A családunkban nagyon népszerű a születésnapi torta, mindenkinek jár a megfelelő számú gyertyával. Anyukám pár éve folyamatosan, finoman utal rá, hogy ne költsek gyertyákra, amúgy is minden évben eggyel többet kell venni. Elég, ha ő csak a tortát kapja meg.  Tudom,  értenem kéne, hogy mit akar ezzel, de mindig megnyugtatom, ...

Részletek

Bajor perec

Recept típusa:

Már megint tészta! 🙂 Első olvasatra kicsit meglepődtem, miért kell főzni is, sütni is ez a perecet? Választ nem kaptam, de nagyon finom lett! Próbáljátok ki!

Részletek

Alufóliás harcsa

Recept típusa:, Konyha:

Karácsony környékén sokan esznek halat, sokan úgy, hogy közben egész évben nem ettek. Nálunk a legkedveltebb a ponty, amit kirántva fogyasztunk Szentestén. Éppen ezért most nem a ponty lesz a főszereplő, hanem a harcsa. A harcsa a pecások kedvelt fogása, mert az európai édesvizekben a legnagyobbra növő hal. Visszatérve az ...

Részletek

Almás bukta

Recept típusa: Konyha:

A hagyományos lekváros és túrós bukta mellett szoktam sütni – főleg télen, mikor sok az alma a kamrában – almás buktát is. Nagyon egyszerű elkészíteni és mindenki kedvence. Ajánlom szeretettel.

Részletek
Fel!