Receptek konyha szerint Mexikói
Mexikói chilis csirkeleves
Vendéglőben ettem már mexikói chilis csirke leves, de rájöttem, hogy tulajdonképpen ezt én is el tudom készíteni, csak ki kell derítenem, hogy hogyan csinálhatják. Megkértem a pincért, hogy derítse ki nekem, erre ő szólt a szakácsnak. Fél órán keresztül dicsértem, az ízeket, majd megkérdeztem, hogy tulajdonképpen miből van. Rendes volt ...
RészletekAvokádókrém
Egyszer már megpróbálkoztam ezzel a krémmel, de abba a hibába estem, hogy nem érett avokádót vásároltam. Kicsit unom már a felvágottakat, ezért újból megpróbálkoztam az avokádókrémmel, ezúttal szemfüles voltam, érett avokádót vettem.
RészletekMexikói Chilis bab fél óra alatt
Ha nagyon nincs kedvünk a konyhában tölteni az időt, de valami meleg ételre vágyunk, akkor készíthetünk mexikói chilis babot. A mexikói chilis babhoz a hozzávalókat hazafelé gyorsan összeszedhetjük a boltban, és nagyjából 30 perc alatt, extra gyorsan meleg ételt tudunk varázsolni az asztalra.
RészletekChili con carne – igazi mexikói chilis bab
A mexikói chilis bab története, talán sokak számára meglepő, nem Mexikóban kezdődött, hanem az Egyesült Államok déli államaiban, ahonnan valamikor a XIX. század közepén jutott át Mexikóba, és ott tökéletesedett. Szinte mindenhol, mindenki készít chilis babot, de vagy fogalmuk sincs az eredetiről, vagy nem érdekel senkit. A chili con carne ...
Részletek
Legutóbbi hozzászólások