Konyhai eszközök karbantartása

: | 0 hozzászólás | On : május 12, 2012 | Kategória : Konyhai praktikák

Konyhai eszközeink időnként egy kis karbantartást igényelnek.

A mikrohullámú sütő belső része, ha beszennyeződik, egy tálforró vízbe belekarikázott citromot helyezzünk a tálcájára. Addig hevítsük, amíg elegendő gőz képződik, és fellazul a szennyeződés. Ezután könnyedén tisztára törölhetjük a sütő belsejét egy puha, nedvszívó ruhával.

A tűzhelyre, ha kifut az étel, tegyünk rá szódabikarbónát, amíg meleg, várjunk, míg magába szívja, és töröljük tisztára.

Ha a konyhai eszközök hagymaszagot árasztanak, megszüntethetjük, ha közvetlenül a felületüket bekenjük citromlével, vagy citrommal, esetleg, a mosogatóvízbe teszünk néhány csepp ecetet.

A hűtő belsejét időnként ecetes ruhával töröljük át, így nem penészedik be.

A fényüket vesztett kések szépek lesznek, ha homokos burgonyaszelettel át dörgöljük.

kitchencleaningA darálónk, ha több fűszerhez is használjuk, könnyen átvehetik egymás illatát. Ennek megakadályozására két darálás között engedjünk át rajta 1-2 evőkanál sót. Ez közömbösíteni fogja a szagokat.

A termoszunkat időnként szagtalanítani kell, mossuk ki szódabikarbónás vízzel, majd alaposan öblítsük tiszta vízzel. A dugóját sós vízben forraljuk át a szagtalanításhoz.

Share This Post!
Recipe Ads
Fel!