Kínai sült tészta

Wokban készül, szója van benne. Kínai. Legalábbis el hisszük, hogy így van. Aki evett már igazi kínai ételeket tudja, hogy a nálunk honos kínai gyorsbüfékben kapható zsíros kalóriabombák köszönő viszonyban sincsenek az eredeti kínai étkekkel.

Nézzünk valami olyat, ami lehetne kínai is. Sok zöldség, kevés hús, könnyen elkészíthető, és nagyon finom. Ez a kínai sült tészta. Nem kell sok minden hozzá. Spagetti, csirkemell, sok zöldség, szójaszósz némi kínai fűszerkeverék, és egy wok, na meg minél nagyobb láng.

Nehézség Ár
Szerző: Gjoe
Kategória: Tészta receptekSzárnyas receptek - 
Előkészítés: 20perc - Főzési idő: 20perc - 
Nyomtatás
Kínai sült tészta

Hozzávalók

4 személyre ()

    • 1 csomag spagetti
    • 25 dkg csirkemell
    • 1 nagy fej hagyma (vörös vagy lila)
    • 1 marék zöldborsó
    • 20 dkg gomba
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 1 marék káposzta csíkokra vágva (elhagyható)
    • 1 marék szárított sikati gomba (elhagyható ha nincs)
    • 4 gerezd fokhagyma
    • szójaszósz
    • Csipetnyi frissen reszelt gyömbér ( elhagyható)
    • wok fűszerkeverék, vagy ötfűszer fűszerkeverék (Csillagánizs, szecsuáni bors, szegfűszeg, édeskömény és fahéj keveréke, porított formában. )
    • cukor
    • opcionális: egyéb  kínai chilis/fokhagymás/szójás szószok paszták. Nem szükséges, és csak ezért megvenni nagyon drágák, viszont nagyon finomak.

Előkészítés

A spagetti főzzük meg. Tegyük félre.

A csirkemellet vágjuk kisebb csíkokra, fűszerezzük be, öntsünk rá pici szója szószt és pihentessük a hűtőben. Aki ráér, hagyhatja egy éjszakára, de elég fél óra is neki.

A wokba tegyünk olajat, forrósítsuk fel, dobjuk bele az összetört fokhagymát, majd pár másodperc múlva a húst, és a reszelt gyömbért. Süssük meg a húst, fűszerezzük ha kell, öntsünk rá némi szójaszószt és tegyük félre.

Ugyanebben a serpenyőbe forrósítsunk ismés olajat, ebbe dobáljuk be a nagyobb darabra vágott hagymát, a feldarabolt zöldségekkel együtt. Répát, káposztát csíkokra, gombát szeletekre. Ha van szárított gombánk, fél órával korábban áztassuk be forró vízbe, mielőtt felhasználnánk.

Szóval nagy láng, zöldségek megpirít, majd lángot takarékra. Nem kell a zöldségeknek teljesen megpuhulni, inkább legyen kissé friss hatásuk. Sóval, cukorral, szójaszósszal, egyéb kínai fűszerrel ízesítjük őket. Belekeverjük a tésztát a zöldségekbe, tovább ízesítjük szójaszósszal, majd a végén hozzákeverjük a húst is.

Figyelem! Ekkora mennyiség csak a nagy wokban fér el.

Szokták úgy is fogyasztani. Hogy kisebb adag zöldséget összekevernek a tésztára, majd erre kerül a hús.

A zöldségeket egyedi igények és ízlés szerint szabad variálni.

Csirkemell helyett lehet sertés vagy marhahúst is használni, de az esetben nagyon vékonyra kell szelni a húst, és legalább egy napig pácolni hűtőszekrényben.

Ez egy gyorsan elkészülő étel, nagyon nagy lángon készül, figyeljünk oda, hogy ne égjen le.

Ha lehet ne gagyi wokot használjunk, hanem menjünk ki a kínai piacra és ott vegyünk egy normálisat.

A wok nem teflonbevonatú, hanem általában acél, vagy a nagyobbak (nem olyan kell most) öntött vas. Miután elmostuk, a belsejét kenjünk be olajjal, hogy ne rozsdásodjon.

kinaisultlteszta

Legyél az első aki hozzászól!

Regisztrálj, hogy hozzászólhass a recepthez