Szalonnás-hagymás halfilé

Szeretjük a halat, legalább kéthetente terítékre kerül, van hogy gyakrabban is. Változatosan szoktam elkészíteni, így nem lehet megunni, akár sütve akár főve készül. Ezt a receptet ma ötlöttem ki. Akadt itthon egy kis pangasius halfilé, s azon törtem a fejem, hogy mi legyen az az ínycsiklandó étel, amit az asztalra tudok varázsolni belőle. Ez az étel nagyon egyszerű és ízletes. Készítsétek el, nem fogtok csalódni az ízekben.

Nehézség Ár
Szerző: Evi
Kategória: Hal receptek - 
Előkészítés: 15perc - Főzési idő: 30perc - 
Nyomtatás
Szalonnás-hagymás halfilé

Hozzávalók

4 személyre ()

    • fél kg filézett hal (én pangasiust használtam, de lehet bármilyen hal)
    • 1 nagy fej hagyma
    • 20 dkg füstölt szalonna (lehet Bacon is) vékony szeletekre vágva
    • 1-2 púpozott leveseskanál pirospaprika
    • kb. 1,5 teáskanál só
    • fél citrom leve
    • 1-2 dcl fehérbor (helyettesíthető hideg vízzel)

Előkészítés

  1. A halfiléket megsózzuk, pár csepp citromlevet csepegtetünk rájuk, félretesszük. A megtisztított hagymát vékony cikkekre vagy karikákra szeleteljük. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk.
  2. Előmelegítjük a sütőt 175-180 fokra.
  3. A zsírral (vagy vajjal) kikent tűzálló edény aljára rakjuk a szalonnánk felét és rárakunk egy sor hagymát (kb. a felét).
  4. A halfiléket megforgatjuk a pirospaprikában és rárakjuk a hagymákra. Aztán a maradék hagyma következik, majd utolsó rétegként a szalonnánk másik fele.
  5. Öntsünk alá 2 dl fehér bort és az előmelegített sütőben készre sütjük (körülbelül 30 percig).
  6. Körítésnek főtt burgonyát vagy friss, ropogós héjú kenyeret ajánlok.
  7. Jó étvágyat kívánok ehhez a nagyon egyszerű, ámde ízletes ételhez!

Legyél az első aki hozzászól!

Regisztrálj, hogy hozzászólhass a recepthez