Póréhagyma krémleves

A mai nagyon finom, ebédnekvaló, recept legyen egy jó kis póréhagyma krémleves, méghozzá füstölt sajttal és pirított zsemlekockával. Húst is lehet belefőzni, ha éppen ahhoz van gusztusunk, de a nélkül is megállja a helyét a krémlevesek között. Ez az étel az egyszerű és gyorsan elkészíthetők között szerepel.

Nehézség Ár
Szerző: Boni
Kategória: Leves receptek - 
Előkészítés: 30perc - Főzési idő: 40perc - 
Nyomtatás
Póréhagyma krémleves

Hozzávalók

4 személyre ()

    • 1 póréhagyma
    • 2 sárgarépa
    • 2 gyökér
    • 1 krumpli
    • 2 ek. olaj
    • bors
    • vegetaféle ízlés szerint
    • 5 dkg füstölt sajt
    • pirítandó zsemle vagy kenyér
    • 4 zsemle
    • + 2 kanál olaj a zsemlekocka pirításához

Előkészítés

Egy kisebb fazékban felhevítjük az olajat, rátesszük a póréhagymát, és fedő alatt kicsit megpároljuk, kis lángon.

Mehet utána az összes zöldség, megpirítjuk, nagyjából 5-6 percig, kevergetve, hogy ne égjen le.

Felöntjük 1, 2 liter forró vízzel, és puhára főzzük a zöldségeket.

Sózzuk, borsózzuk, ízlés szerint.

Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd összeturmixoljuk, belereszeljük a sajtot.

Egy csepp olajon megpirítjuk az előre felkockázott zsemlét, majd tálaláskor egy tálban az asztal közepére tesszük, hogy mindenki kedvére vehessen belőle.

Legyél az első aki hozzászól!

Regisztrálj, hogy hozzászólhass a recepthez