Diós tészta

A tészta egy nagyon finom étel sok mindent lehet rá tenni. Ide tartozik a dió, mák, gríz, krumpli, káposzta, nagyjából ennyi jutott eszembe.  Az oldalon már megtalálható a krumplis tészta, most a diós tésztának az elkészítési módját szeretném megosztani. Ez a recept kezdő konyhatündéreknek való, olyanoknak akik most kezdenek ismerkedni a fakanállal, de szeretnék meglepni párjukat vagy családjukat egy kis édes étellel.

Nehézség Ár
Szerző: Boni
Kategória: Tészta receptek - 
Előkészítés: 20perc - Főzési idő: 20perc - 
Nyomtatás
Diós tészta

Hozzávalók

4 személyre ()

    • 25 dkg Gyermelyi széles metélt
    • olaj
    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor

Előkészítés

  1. Egy fazékban odateszünk a vizet, amibe majd a diós tésztánk alapját a tésztát megfőzzük.
  2. Teszünk a vízbe 2 fakanál sót és pár csepp olajat (utóbbit azért, hogy ne ragadjon össze a tészta).
  3. Amíg a víz felforr, ha darálatlan diót vásároltunk, akkor ledaráljuk. Mikor a víz felforrt a tésztát beleöntjük, és fakanállal belenyomkodjuk a vízbe. A csomagoláson megtaláljuk a főzési időt, de magunk is meggyőződhetünk attól, hogy a tészta megfőtt-e. Ezt a következőképpen tehetjük meg. Emeljünk ki egy szál tésztát, és egy deszkán vágjuk ketté, ha nincs már fehér csík a közepén, akkor át van főve. Csak akkor szűrjük le a tésztát, ha megkóstoltuk, és meg van főve. Ahogy a szűrőkanálba öntjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy előre odakészített edénybe, amibe egy kis olajat öntöttünk, (2 evőkanálnyit) beletesszük.
  4. A cukrot a darált dióval összekeverjük és tálaláskor a tészta tetejére teszünk belőle, ízlés szerint. Mi nem szeretjük nagyon édesen, azért ha valaki úgy szereti, annak több cukrot kell a dióhoz kevernie.

Legyél az első aki hozzászól!

Regisztrálj, hogy hozzászólhass a recepthez