Recipe Type: Reggeli
Tojásrántotta Vajk módra
Ezt a tojásrántottát apumtól tanultam. 1 főre adtam meg az adagot. Szerintem nagyon finom.
RészletekSzalámis krumplis saláta
Reggelire kiváló ez a gyorsan elkészíthető, nagyon finom szalámis krumplis saláta, friss ropogós bagett-szeletekre kenve.
RészletekSvéd gombasaláta
Nem csak salátabárokban lehet ilyen finomságot falatozni, és nem is ördöngösség elkészíteni a svéd gombasalátát. Finom, egyszerű, és alapanyag igénye is minimális. Elkészíteni kevesebb időbe kerül, mint magát a receptet leírni. Az „igazi” és a közértes verzió nem ugyanaz, különbség a részletekben rejlik. Az igazi svéd gombasalátához apróra szokták kockázni ...
RészletekSonkás, újhagymás, vajkrém, pirítóssal
Mivel hosszúra nyúlt az éjszakám, későn ébredtem, és nem jutott időm otthon reggelizni. Úgy döntöttem, hogy megoldom másképp az reggelim. Munkába menet betértem egy kis boltba, hogy a menet közben kiötlöttek alapjául szolgáló vajkrém összetevőit beszerezzem.
RészletekSajttekercs
Ez a különleges, ízében és megjelenésében is zseniális sajtétel az általam készített hidegtálak egyik toplistás összetevője. Kicsit ugyan munkaigényesebb, nagyobb türelmet és odafigyelést igényel, de a végeredmény kárpótol mindenféle ráfordítást. Amikor tálalom mindig elhangzik a kérdés, hogy „ez mi?” és „ezt hogyan?”. Hát ez és így.
RészletekPirítós házi csirkemájjal
Az emberek jelentős része szokott reggelizni. Legalábbis azok, akik tudják, hogy ez a legfontosabb étkezés egész nap. Ahhoz, hogy legyen erőnk az egész naphoz, energiára van szükségünk. A nap pedig akkor kezdődik, amikor felébredünk, tehát ha nem reggelizünk, nem is lesz miből pörögni egész nap. Van még egy fontos dolog ...
RészletekNarancsdzsem
A befőzés éppen nem aktuális, de narancsot ilyenkor lehet a legolcsóbban beszerezni. Az egyik áruházlánc üzleteiben vödörszámra lehet hozzájutni a narancshoz, amiből kitűnő narancsdzsemet lehet készíteni, száraz dunsztolással. A dunsztolás a befőttes üveg és a tartalma, valamint a lezáró tető csírátlanítására szolgál. Kétféleképpen dunsztolhatunk: a főzött, forralt élelmiszert száraz dunsztba, ...
RészletekMindennapi kenyerünk, hagymás kenyér sütőben sütve
Bizonyára mindenkinek megfordult már a fejében, hogy sütni kéne egy kenyeret, vagy legalább egyszer kipróbálni. Hát én kipróbáltam, nehéz munka. de nagyon megéri. Van pár tippem, jó tanácsom is hozzá. Ha formában sütjük a kenyeret, a sütőrácsot a középső sínre toljuk, ott a legmegfelelőbb a sütés. Mielőtt megkezdenénk a sütést, ...
RészletekMelegszendvics Demeter módra
A melegszendvics a legjobb étel reggelire vagy vacsorára. Fontos hogy csak olyan melegszendvicset egyél amin egyrészt van sajt másrészt nemcsak a szemed hanem a gyomrod is megkívánja.
RészletekMelegszendvics pizza
Nincs az az ember, aki ne sírna az ünnepek után kidobásra szánt sok maradék kenyér, felvágott, megbontott konzerv ( borsó, kukorica, bab, gombaszeletek) miatt.
Részletek
Legutóbbi hozzászólások