Loader

Agglegény serpenyős krumplija

2018-04-14

Ez az étel nem zárja ki azt hogy bárki elkészíttesse magának, nem szükséges és kötelező agglegénynek lennie. Én például nagyon szeretem. Sajnos teljesen kizárt, hogy egymás után többször is elkészítsem, mert nagyon magas a kalóriaértéke. De egyszer-egyszer azért nem hagyom ki.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk, és egy lehetőleg vas- vagy teflonserpenyőben, 3 evőkanál olajon, folyamatosan rázogatva megsütjük. A közepesnél semmiképpen ne süssük erősebben, mert akkor megég és nem sül át. Közben megsózzuk, megborsozzuk és néhány percre le is fedjük, hogy könnyebben puhuljon.
  2. A szalonnát kisebb kockákra vagy hasábokra, a megtisztított hagymát félfőre (félkarikákra) vágjuk, a piruló, félpuha krumplihoz adjuk, hadd süljenek egyszerre, de ekkor már nem kell letakarni.
  3. A félretett olajon, egy kisebb serpenyőben tükörtojást sütünk. Tálaláskor a szalonnás, hagymás krumplit tányérra púpozzuk, a lecsöpögtetett tükörtojást ráültetjük.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Túrós rózsa sütemény

  • Ostyás keksztekercs

  • Régimódi hájas krémes

  • Keksz torta

  • Szalalkális krémes (nagyon finom és könnyű)

Fel!