Loader

Almás krémes

2019-12-08
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Andok Istvánné

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Egy nagyobb, mélyebb tepsit (gáztepsit) alufóliával kibélelünk, vékonyan kivajazzuk vagy olajozzuk. A almát vékonyan elszeljük és sorban beletesszük a tepsibe. (Az almaszeletek kissé fedjék egymást) majd megszórjuk fahéjjal. 180 fokon sütjük kb 10 percig.
  2. A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük. Majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgatjuk.
  3. Ráöntjük a tésztamasszát az almára, és 25 30 percig (tűpróbáig sütjük) Közben a két pudingport a tejjel, cukorral megfőzzük, ha kihűlt a margarinnal krémesre keverjük.
  4. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, az alufóliát eltávolítjuk, a krémet rákenjük az almás felére, majd a tetejére keményre vert cukrozott tejszínhabot simítunk. Díszítésként reszelt csokival megszórhatjuk.
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 2
Osztályozd ezt a receptet

2 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Sodort rétes

  • Ostyalapos krémes (sütés nélkül)

  • Cordon bleu: (sajttal sonkával töltött rántott szelet)

  • Diós-sütőtökös torta (sütés nélküli)

  • Csirkemell (diétás) nokedlivel

Fel!