Alufóliás harcsa
2015-10-27Related Recipes:
Karácsony környékén sokan esznek halat, sokan úgy, hogy közben egész évben nem ettek. Nálunk a legkedveltebb a ponty, amit kirántva fogyasztunk Szentestén. Éppen ezért most nem a ponty lesz a főszereplő, hanem a harcsa. A harcsa a pecások kedvelt fogása, mert az európai édesvizekben a legnagyobbra növő hal. Visszatérve az ételhez, most egy nagyon egyszerű alufóliában sült harcsa receptjét fogom megismertetni a Kedves Olvasóval.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 1 kg harcsafilé
- 10 db Olivabogyó
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 4 evőkanál vaj
- 1 evőkanál kapor apróra vágott (kihagyható)
- 6 közepes krumpli héjában főtt
- só
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A harcsát megmossuk, lecsöpögtetjük.
- A krumplit feltesszük főni, de vigyázzunk, ne főzzük szét.
- Az alufóliát három rétegben a vágódeszkára helyezzük.
- A megfőtt krumplit hámozás nélkül négy vastag karikára vágjuk, erre ráhelyezzük a harcsafilét, a karikára vágott póréhagymát, és a vöröshagymát, majd az olíva bogyókat.
- A vajat felmelegítjük, összekeverjük sóval és az apróra vágott kaporral, és a halakra öntjük.
- A fóliákat összecsomagoljuk majd forró sütőben 40 percig sütjük.
A recept megosztása