Loader

Alufóliás harcsa

2015-10-27
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Karácsony környékén sokan esznek halat, sokan úgy, hogy közben egész évben nem ettek. Nálunk a legkedveltebb a ponty, amit kirántva fogyasztunk Szentestén. Éppen ezért most nem a ponty lesz a főszereplő, hanem a harcsa. A harcsa a pecások kedvelt fogása, mert az európai édesvizekben a legnagyobbra növő hal. Visszatérve az ételhez, most egy nagyon egyszerű alufóliában sült harcsa receptjét fogom megismertetni a Kedves Olvasóval.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A harcsát megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A krumplit feltesszük főni, de vigyázzunk, ne főzzük szét.
  3. Az alufóliát három rétegben a vágódeszkára helyezzük.
  4. A megfőtt krumplit hámozás nélkül négy vastag karikára vágjuk, erre ráhelyezzük a harcsafilét, a karikára vágott póréhagymát, és a vöröshagymát, majd az olíva bogyókat.
  5. A vajat felmelegítjük, összekeverjük sóval és az apróra vágott kaporral, és a halakra öntjük.
  6. A fóliákat összecsomagoljuk majd forró sütőben 40 percig sütjük.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!