Loader

Articsóka rántva

2018-03-17

Ha vendégeket várunk, megpróbálunk kitenni magadért, de nagyon vigyázva, hogy a vendéglátás kényege az egymással töltött idő, ne csorbuljon. Egy nyári napon én is vendégeket vártam előzőleg elmentem a csarnokba és jól körülnéztem. Megláttam ezt az érdekes formájú növényt, amit eddig csak képeken láttam. A kedvenc zöldségesem elmondta, hogy a múltkor egy vevője mesélte, hogy milyen finom rántva az articsóka, na nem is töprengtem tovább, vettem két kilót.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Az articsókát a külső rétegeitől megtisztítjuk. Ahol szép világos színű réteg már jó.
  2. Bő forró, enyhén sós vízben pár percig főzzük, ne főzzük szét, mert akkor nem lehet panírozni. Megvárjuk amíg egy kicsit kihűl, enyhén borsozzuk, majd, lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk.
  3. A kókuszolajat felhevítjük és a bepanírozott articsókát aranybarnára sütjük.
  4. Amíg sül, egy kis tálba keverjük össze a majonézt, az összezúzott fokhagymát, a citromlevet, sót, és a frissen őrölt borsot.
  5. A majonézes mártogatóst kis tálkákban, mindenkinek külön tálaljuk.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Rizses csoki

  • Rántott őzlábgomba

  • Albert kekszes sütemény

  • Csirkemell őzgerincformában sütve

  • Fasírt tepsiben (Margit módra)

Fel!