Loader

Astoria szelet

2015-10-27

Ezt a sütit, nagyon hamar megtanultam, mert az egyik legnagyobb kedvencem. Nem állítom, hogy a legegyszerűbb, amit valaha készítettem, de megéri a fáradtságot. Még soha nem rontottam el pedig már nagyon sokszor megsütöttem. Az Astoria szelet számomra a legkedvesebb örökség, amit a nagymamámtól kaphattam, mindenkinek ajánlom, aki szereti az igazán finom süteményeket.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A barna lap összes hozzávalóit összegyúrjuk, egy nyújtható tésztát kapunk, amit kettéosztunk, és tepsi hátoldalán két lapot sütünk belőle. A két barna lapot félretesszük.
  2. Ezt követően megsütjük a 4 tojásból a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, egy nagyobb tálba a fehérjét, egy csészébe a sárgáját.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a cukrot, ezzel tovább verjük. Mikor a hab ismét kemény lesz, hozzáadjuk a tojás sárgáit, szintén egyenként. Ezt már csak lassan kevergetve. Mikor a sárgákat elkevertük, hozzáadjuk kanalanként a lisztet, amiben elkevertük a szódabikarbónát, de ezzel már csak szépen lassan kevergetjük, hogy össze ne essen a tésztánk. Sütőben 200 fokon megsütjük.
  4. Amíg a piskóta megsül, elkészítjük a fehér krémet.
  5. A margarin és a porcukor kivételével az összes alapanyagot felfőzzük, majd hirtelen lehűtjük. Hozzá keverjük a 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot.
  6. Ha mind a három lapunk és a krémünk is elkészült. Összeállíthatjuk az Astoria szeletünket.
  7. Alulra kerül egy barna lap, rá a fehér krém fele, majd arra a piskóta és arra a fehér krém másik fele, majd arra szintén egy barna lap. A tetejét porcukorral meghintjük és ha lehet egy fél napra hűtőbe tesszük, (nálunk ez soha nem szokott sikerülni, egy fél nap alatt elfogy az egész).
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

  • Rigójancsi

  • Kakaós piskóta

  • Kinder bueno krémtorta sütés nélkül

  • Gánica, avagy dödölle

Fel!