Loader

Baconbe göngyölt csirkemáj

2015-10-28

A csirkemájat minden formában szeretem. Mindegy hogy sülve, vagy főve kerül a tányérra, szívesen nézek vele farkasszemet a tányéron. A máj nagyon gyorsan elkészül, és ha odafigyelünk rá, rendkívül finom omlós, de mégsem száraz. A baconbe göngyölt csirkemájat legtöbben tepsiben készítik, sütőben, ami ugyan tovább tart, és semmivel nem egyszerűbb, ellenben jobban kiszárad, mintha egy serpenyőben készítenénk el.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Elkészítés

  1. A májakat megmossuk, lecsepegtetjük, majd kettévágjuk középen, így egy egész májból két db baconba göngyölt máj lesz.
  2. Kiterítünk egy szelet bacont, ráfektetjük a májat, amit megszórunk egy csipet borssal, esetleg nagyon kevés sóval, és végig terítjük fokhagyma csíkokkal.
  3. A fokhagyma darabokat hozzászorítjuk a májhoz és az egészet betekerjük a bacon szeletbe. Amikor felgöngyöltük a májat, szúrjuk keresztül egy fogpiszkálóval, hogy a bacont rögzítsük a májon.
  4. Tegyünk egy serpenyőbe kevés zsírt, vagy olajat és süssük meg benne a májakat.
  5. Ne legyen az olaj túl forró, hogy ne égjen meg gyorsan a máj, és legyen ideje belül is megsülni. Várjuk, meg amíg rendesen megpirul, és egy ne sajnáljunk egy darabot félbevágni, hogy ellenőrizzük, elkészült-e.
  6. Ha kevesebb a bacon mint a máj, anélkül is ugyanúgy megsüthetjük, esetleg tehetünk a tetejére egy szelet sajtot.
  7. Tálalhatunk hozzá krumplit vagy rizst bármilyen formában, vagy akár salátát is.
A recept megosztása
Recipe Type: , Ingredients: , , , ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Tésztás lecsó

  • Sült ponty – burgonya és répa ágyon

  • Virslis spagetti tejszínes kapros kukoricával

  • Kolbászos-burgonyás lecsó

  • Bakonyi húsgombóc galuskával

Fel!