Loader

Bakonyi betyárleves

2015-10-28

Beköszöntött a hűvösebb idő, ilyenkor a laktatóbb ételek is jólesnek. Nincs melegünk a nehezebb ételeket is befogadja a szervezetünk, pláne ha füstölt csülökkel készül. A magam részéről imádom a csülkös vagy füstölt húsos ételeket. A receptet úgy írtam le ahogy eredetileg van, de én a tejfölös részt általában kihagyom, helyette vizet használok, viszont aki úgy szerei annak tejföllel díszítem.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A füstölt csülköt megtisztítás után, beletesszük egy fazék vízbe és főzzük 2-3 órát, amíg meg nem puhul.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a zöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk a zöldséget és felszeleteljük a gombát. Megdinszteljük a hagymát kevés olajjal, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt szalonnát. Megpirítjuk egy picit, majd adjuk hozzá sót, borsot, paprikát és egy kis vizet.
  3. Adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, gombát és paradicsomot, és tovább sütögetjük kb. öt percig.
  4. Vegyük ki a húst a levéből, csontozzuk le, majd vágjuk fel kockákra. Visszatesszük a hús kockákat és sült zöldségek a levesbe, és főzzük körülbelül 30 percig, amíg meg nem puhul.
  5. Keverjük össze a lisztet a tejföllel, behabarjuk a levest és további 10 percig főzzük.
Megjegyzés

Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük, és pirított kenyeret kínálunk hozzá.
Nagyon finom pirítóst csinálhatunk, serpenyőben egy kis olívaolajjal.

A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Almatorta

  • Kolbászos, brokkolis rakott tészta

  • Sárkánylecsó cipóban

  • Kenyér pizza

  • Erdei gombaleves

Fel!