Bakonyi betyárleves
2015-10-28Beköszöntött a hűvösebb idő, ilyenkor a laktatóbb ételek is jólesnek. Nincs melegünk a nehezebb ételeket is befogadja a szervezetünk, pláne ha füstölt csülökkel készül. A magam részéről imádom a csülkös vagy füstölt húsos ételeket. A receptet úgy írtam le ahogy eredetileg van, de én a tejfölös részt általában kihagyom, helyette vizet használok, viszont aki úgy szerei annak tejföllel díszítem.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához: Hozzávalók
- 40 dkg füstölt sertéscsülök
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg gomba
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db pasztinák
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál paprika
- petrezselyemzöld
- tejföl
- só
- bors
- olaj kevés
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A füstölt csülköt megtisztítás után, beletesszük egy fazék vízbe és főzzük 2-3 órát, amíg meg nem puhul.
- A hagymát apróra vágjuk, a zöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk a zöldséget és felszeleteljük a gombát. Megdinszteljük a hagymát kevés olajjal, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt szalonnát. Megpirítjuk egy picit, majd adjuk hozzá sót, borsot, paprikát és egy kis vizet.
- Adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, gombát és paradicsomot, és tovább sütögetjük kb. öt percig.
- Vegyük ki a húst a levéből, csontozzuk le, majd vágjuk fel kockákra. Visszatesszük a hús kockákat és sült zöldségek a levesbe, és főzzük körülbelül 30 percig, amíg meg nem puhul.
- Keverjük össze a lisztet a tejföllel, behabarjuk a levest és további 10 percig főzzük.
Megjegyzés
Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük, és pirított kenyeret kínálunk hozzá.
Nagyon finom pirítóst csinálhatunk, serpenyőben egy kis olívaolajjal.
A recept megosztása
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe