Loader

Bakonyi húsgombóc galuskával

2018-05-31

A bakonyi nevet kapó ételek általában hús, gomba kombót tartalmaznak, és paprikás tejfölös szósszal támadnak az ízelőbimbóinkra. Ez esetben sem lesz másképp, a hús szerepét ezúttal a húsgombóc tölti be. Gombának mi vargányát használtunk, de bármilyen másik gomba is megfelel a célnak, aminek szeretjük az ízét.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Elkészítés

  1. A darált húst összedolgozzuk a tojással és zsemlemorzsával, majd sózzuk borsozzuk. Egy kis fokhagyma sem árt neki. Apró gombócokat formázunk belőle.
  2. A hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk.
  3. Forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát és további 3-4 percig pirítjuk.
  4. Félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük az alaplével.
  5. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, majd hozzáadjuk a húsgombócokat és további 25 percig főzzük alacsony hőfokon, többször megkeverve.
  6. A tejfölt simára keverjük a liszttel, ráöntjük a gombócokra, elkeverjük, majd további 5 percig főzzük. Végén ízesítjük ha szükséges, és belekeverjük a petrezselymet.
  7. Galuskával esetleg spagettivel vagy makarónival tálaljuk.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Túrós rózsa sütemény

  • Ostyás keksztekercs

  • Régimódi hájas krémes

  • Keksz torta

  • Szalalkális krémes (nagyon finom és könnyű)

Fel!