Loader

Banános gesztenyetorta

2015-10-28

A családunkban nagyon népszerű a születésnapi torta, mindenkinek jár a megfelelő számú gyertyával. Anyukám pár éve folyamatosan, finoman utal rá, hogy ne költsek gyertyákra, amúgy is minden évben eggyel többet kell venni. Elég, ha ő csak a tortát kapja meg.  Tudom,  értenem kéne, hogy mit akar ezzel, de mindig megnyugtatom, hogy egy gyertyával több vagy kevesebb, egyáltalán nem számít.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A banános gesztenyetortánkhoz a tortaformát kivajazzuk, és lisztet hintünk bele. Ahol a vaj érte megragad a liszt is.
  2. A tojásokat szétválasztjuk a sárgájától, és a fehérjét egy nagyobb tálba tesszük. Ez lesz az az edény, amiben a piskóta elkészül.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük. Abból tudjuk meg, állapítani, hogy megfelelő állagú, hogy teljesen megváltozik a színe, fehér lesz, kemény, és a tálat felfordítva nem esik ki a hab belőle.
  4. Mikor a habbal készen vagyunk, szépen hozzáadagoljuk a cukrot. Ezzel tovább kell verni a habot, nehogy összeessen. Amennyiben jól csináljuk, ugyanolyan szép kemény marad.
  5. Ha a cukor elfogyott, jöhet a tojás sárgája, azokat is kettesével szoktam hozzáadni. Ha lehet ne a legolcsóbb bolti tojást használjunk hozzá, mert annak semmi színe nincs. A tojások hozzáadása után, lassú keverés mellett adagoljuk hozzá a lisztet, amiben elvegyítettük a szódabikarbónát. Ezzel már tényleg bánjunk óvatosan, mert a hab összeeshet a durva kevergetéstől.
  6. Amit ezzel készen vagyunk, beleöntjük a sütőformába, és közepes lángon szép zsemleszínűre sütjük. Aki nem próbálkozott még piskótasütéssel az jó, ha hústűvel megszúrja a közepét, amikor már úgy érzi, hogy megsült piskótája. Ha nyers a piskóta, akkor ráragad a hústűre, ha szépen megsült, akkor a tű tiszta marad.
  7. A banános gesztenyetorta alapunkat amint megsült, félretesszük hűlni.
  8. A gesztenyemasszát a vajjal és a porcukorral habosra kavarjuk. Kettő darab banánt felszeletelünk, hosszában, a maradék egy darabot karikára vágjuk.
  9. A kihűlt tortánkat keresztben kettévágjuk, leemeljük a felső részét és a gesztenyekrémmel megkenjük. A megkent részre szépen ráfektetjük a banánszeleteket, majd a tetejével leborítjuk, és kívülről is megkenjük, így a banános gesztenyetortánkat már csak díszíteni kell. A díszítéshez felhasználjuk a felkarikázott banánt és egyéb más ehető díszítő kelléket is használhatunk hozzá
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Fel!