Loader

Bőrös sertéskaraj sült almával

2015-10-28

Egyre több ismerősöm jön azzal a szöveggel, hogy nem eszik disznóhúst. Ez csak addig igaz, amíg meg nem lát egy gyönyörűen feltálalt sertéshúsból készített ételt, aminek nem csak az illata, hanem az íze is isteni. Pontosan ilyen a bőrös sertéskaraj. Sertést írok, de igazából a malacra gondolok. Ha rászánjuk magunkat erre az időigényes étel elkészítésére, akkor olyat válasszunk a boltban, aminek legalább egy centis zsírréteg van a bőre alatt, ami jól kisül.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A fiatal sertés (malackát) egyben bőröstül fogjuk megsütni, ezért alaposan megtisztítjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen a bőrén egyetlen szál szőr se. Az előkészítés folyamán egy tepsiben néhány percig forraljuk a bőrös részét.
  2. Erre azért van szükség, hogy könnyen vágható legyen a bőrös rész, amit ujjnyi közökben, kocka alakban fél cm-esre bevagdosunk. Vigyázzunk arra, hogy a szalonna réteget meg ne sértsük. Ha ezzel megvagyunk, bőrrel felfelé egy olyan tepsibe tesszük, amihez van sütőrács, és forró sütőben, sűrű locsolgatás mellett sütjük.
  3. Sütés közben nem forgatjuk és folyamatosan locsolgatjuk. Mikor a sütés vége felé tartunk, a rácsra tesszük az almákat, az alma finomításához találunk egy kiváló receptet az oldalon sült alma néven. Az almának nem kell több 20 percnél.
  4. A bőrös sertéskarajunk sütésének befejezése előtt 15 perccel abbahagyjuk a locsolást, hogy finom ropogóssá váljon és világosbarnára sütjük. Nagyon jót tesz a sörrel vagy szalonnabőrrel való kenegetés, mert attól könnyebben elérjük, hogy nagyon szép piros színe legyen.
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Albert kekszes sütemény

  • Csirkemell őzgerincformában sütve

  • Fasírt tepsiben (Margit módra)

  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

  • Rigójancsi

Fel!