Loader

Borsos fonat

2018-04-11

Vendégségben ettem ilyen kalácsféle süteményt, nagyon finom és nagyon egyszerű. Ez eredeti zsidó sütemény, mely borkorcsolyának, egy pohár bor kísérőjeként is nagyszerű. Frissen finom igazán.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A lisztet a hideg zsírral gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd a borral, a tojásokkal, a borssal és a sóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha lágy tészta lesz belőle, amelyik elválik a tál falától. Letakarva éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Meglisztezett gyúrólapon a tésztát vastag hengerré sodorjuk, és 12, egyenként kb. 8 dekás részre vágjuk. A kis tésztadarabokat egyenként 3 egyforma részre vágjuk, s kb. 18 centi hosszú rudacskákká sodorjuk. Ezután éppen úgy, mint a fonott kalácsot, hármas copffonással összefonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  3. Kikevert tojássárgájával a fonatokat megkenjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 32-35 percig sütjük.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Rizses csoki

  • Albert kekszes sütemény

  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

  • Kakaós piskóta

  • Kinder bueno krémtorta sütés nélkül

Fel!