Burgonya krokett
2015-10-28Related Recipes:
Néha az ember unja a sült krumplit meg a rizst, ilyenkor valami mást kell kitalálni köretnek. A saláta kitűnő étel csak nem mindenki szereti főételként fogyasztani, mondván, hogy kecskének való. Ilyenkor eszébe jut az embernek a burgonya, vagy krumplikrokett. Nem komplikált nem nehéz és nem drága. Nagyjából annyi idő alatt elkészül, mintha bármilyen más köretet készítenénk. A krokett mindenféle sült és rántott húshoz megfelelő.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Elkészítés
- A recept további részében nem burgonyának, hanem krumplinak fogom említeni. Tehát, a krumplit sós vízben vagy héjában megfőzzük, én héjában szoktam. Egy tálban felverünk két tojást.
- Ha megfőtt áttörjük, és még melegen hozzáadjuk a lisztet, illetve a két felvert tojást, a csokor előzőleg apróra vágott petrezselymet, majd a vajat és annyi sót, ahogy az ízlésünk kívánja. Ezeket az anyagokat alaposan összedolgozzuk.
- Megvárjuk, míg a tészta kihűl, melegen ragacsos, gyúrhatatlan lesz. Elővesszük a gyúródeszkánkat megtisztítjuk, liszttel megszórjuk, és a tésztát ráborítjuk. Kis golyókat formálunk, vagy akinek jobban tetszik, kb. 4 centis kis rudakat sodrunk belőle.
- Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, mert a tészta hamar lágyul, nehezebb dolgozni vele. Végül forró olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy az olajat felitassa.
A recept megosztása