Loader

Burgonyakrémleves

2015-10-28

A burgonyakrémleves egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető leves. Véleményem szerint az alapanyagok 80%-a minden konyhában jelen pillanatban is megtalálható. De készülhetünk úgy, hogy megvásárolunk hozzá mindent, mert tudatosan ezt szeretnénk kipróbálni, és megetetni a családdal. A tejszínt általában kihagyom, mert nem szeretem, de kifogástalan tejszín nélkül is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk és alaposan megmossuk. Felkockázzuk, feltesszük főni annyi vízben, hogy épp ellepje. Amikor puhára főtt, kiszedjük a léből, és szitán áttörjük, erre a műveletre használhatunk turmixot is, de épp csak egy pillanatra, nem kell, hogy folyóssá váljon.
  2. Öntsük fel, ha van otthon maradék húslevessel, vagy elkészíthetjük a húsleveskockából is, amit keverhetünk a krumpli levével. Annyit öntsünk hozzá, hogy egy jó sűrű, krémleves állag alakuljon ki.
  3. Tegyünk bele 2-3 ek. tejszínt, és reszeljünk bele egy kis füstölt sajtot, majd friss petrezselymet szórjunk a tetejére. Olyan recept is ismert, hogy tálalás előtt keverjünk minden tányérba egy tojás sárgát, de ez nyugodtan elhagyható, nagyon finom lesz a nélkül is.
  4. Végül, zsemlét felkockázunk, egy kis tepsibe bele beleszórjuk majd betesszük a sütőbe. Folyamatosan figyelem mellett pirosra sütjük és a krémlevesünkhöz tálaljuk.
A recept megosztása
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Ízesített sajtkrém

  • Meggymártás pirított darával, sült csirkemellel

  • Cordon bleu: (sajttal sonkával töltött rántott szelet)

  • Csirkemell (diétás) nokedlivel

  • Vörösboros gyümölcsleves

Fel!