Loader

Citrom süti

2018-05-25

Ez a citromos süti, igazából főzött diós krémet rejt magában. Nagyon jól néz ki, és nem olyan nehéz elkészíteni, mint ahogy hinné az ember.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A töltetékhez a tejet feltesszük főzni a cukorral.
  3. Amikor már forr, hozzáadjuk a darált diót és sűrűre kevergetjük a tűzön. Ha túl sűrű, lehet lazítani egy kis tejjel.
  4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, fánk szaggatóval kiszaggatjuk. Mindegy kör közepébe teszünk egy-egy teáskanál töltetléket.
  5. A tészta két oldalát a töltelékre hajtjuk, és a végeit eligazgatjuk úgy, hogy sütés közben a töltelék ne jöjjön ki belőle.(citrom alakúra)
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és addig sütjük amíg elkezd pirulni.
Bevonáshoz
  1. 1 dl tejbe tesszük a sárga ételfestéket. A maradék 0,5 literbe a zöldet.
  2. Amikor a tészták megsültek és kissé kihűltek, egyesével lefestjük sárga színű tejjel, a két végét pedig zölddel.
A recept megosztása
Átlag

(4.7 / 5)

4.7 5 6
Osztályozd ezt a receptet

6 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkemell (diétás) nokedlivel

  • Vörösboros gyümölcsleves

  • Túrós labdácska

  • Almás krémes

  • Kókuszos darázsfészek

Fel!