Loader

Csallóközi szoté

2015-10-28

Sokan szeretjük a pörkölteket, szaftos húsokat. A szoté is valami ilyesmi. A csallóközi szoté – eredeti recept szerint bélszínből készül – Csallóközben (Felvidéken található) termesztett, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, úgy mint: hagyma, paprika, paradicsom, gomba, a hozzá illő fűszerekkel ízesítve. Készítsétek el, kóstoljátok meg. Ajánlom szeretettel.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A vékony lapocskákra szeletelt szalonnát kissé megpirítjuk. Ha a szalonnából nem sok zsír olvadt ki, adunk hozzá kevés disznózsírt vagy olajat. Majd rászórjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük.
  2. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, gombát, és a paradicsomot. (A paradicsomot meg szoktam hámozni.) Az egészet megpároljuk.
  3. Végül hozzátesszük a vékony kis négyzetekre vágott húst és 10 perc alatt készre főzzük.
  4. A főzés vége felé megsózzuk, majd megfűszerezzük frissen őrölt fekete borssal, ételízesítővel és majoránnával. Ízlés szerint erős vagy édes pirospaprikát szórunk rá.
  5. Most párolt rizzsel készítettem, amibe dobtam pár szem barna rizst is, hogy ne legyen vakítóan fehér.
  6. Párolt rizst, főtt krumplit vagy frissen sült ropogós héjú kenyeret ajánlok hozzá.
  7. Jó étvágyat kívánok!
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Vargányás fasírozott krémsajttal töltve

  • Zöldborsós csirkemáj

  • Padlizsán burgonyabundában

  • Brokkolikrémleves levesgyönggyel

  • Brokkolis-mascarponés tészta

Fel!