Loader

Csirkemell őzgerincformában sütve

2019-09-08

A családban nagy kedvenc (a rántott hús után)

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Tegyünk félre 1 evőkanál reszelt sajtot és tejfölt.
  2. A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kis ideig. A tejfölt a tojásokkal, liszttel, borssal, petrezselyemzölddel, reszelt sajttal összekeverjük. A felkockázott húst hozzá keverjük a masszához.
  3. Az őzgerincformát kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával (a biztonság kedvéért) és kibéleljük baconnel úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
  4. A húsos masszát belekanalazzuk a formába és ráhajtjuk a lelógó bacont. Hosszában a tetejére is tegyünk baconcsíkokat, ha nem fedné be teljesen a bacon a masszát. Kenjük meg a félre tett tejföllel, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. Ha esetleg nem fér a massza a formába, süssük meg serpenyőbe, vagy tegyük papíros tepsibe a forma mellé sülni.
  5. Egy tepsibe helyezve tegyük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Amikor megsült, késsel körbe lazítjuk, és kifordítjuk a formából sütőpapíros tepsire. Addig sütjük még, míg a szalonna kissé meg nem pirul. Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Rizses csoki

  • Rántott őzlábgomba

  • Albert kekszes sütemény

  • Fasírt tepsiben (Margit módra)

  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

Fel!