Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve

2015-10-29
  • Mennyiség: 3
  • Előszítés: 40p
  • Főzési/sütési idő: 50p

Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem!  Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különleges receptre! Nem könnyen – legalábbis számomra – elkészíthető fogás, türelem és odafigyelés szükséges hozzá, de megéri a tökéletességre törekedni, mert az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással. Mitől bolondultam bele ebbe a zsenge cickóba? Férfi lévén erre nem tudok normális magyarázatot adni, legyen elég annyi, hogy maximálisan elcsavarta a fejemet.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, a bőrét rajta hagyva enyhén besózzuk, borsozzuk.
  2. A pástétomot egy kávéskanál mustárral, tört fokhagymával és egy csipetnyi majoránnával összekeverjük.
  3. Felemeljük a csirke bőrét és egy-egy evőkanálnyi pástétomot kenünk alá. A bőrt nagyon aprólékosan fogvájóval a megkent húsra tűzzük. Na ez a nehéz nekem, van amikor kifolyik a töltelék sütés közben, lehet, hogy nem azért mert béna vagyok, hanem mert sérült a bőr, de lehet az is – csak mértékadó az 1 evőkanálnyi mennyiség! – hogy nagyon sok tölteléket kenek a bőr alá és a hő hatására szétrobban a „bürke”. Figyeljünk erre oda, de tapasztalatból mondhatom, hogy akkor sem kell a kardunkba dőlni, ha minden igyekezetünk ellenére kifolyik egy pici töltelék, mert úgy is finom.
  4. A megtöltött melldarabokat vajon mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk.
  5. A puha húsokat kiszedjük tálra és melegen tartjuk tálalásig.
  6. A sütés után visszamaradt zsiradékba öntjük a tejszínt, a serpenyő alján lévő pörzsanyagot így felkaparjuk, jól elkeverjük a tejszínnel. Citromlével ízesítjük.
  7. A keményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, hozzáöntjük a forrásban lévő mártáshoz és egy-két perc alatt besűrítjük, közben sóval, borssal ízesítjük és meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.
  8. A melegen tartott melldarabokat tányérokra tesszük, bevonjuk a mártással. Sült hasábburgonyával vagy krumplipürével tálaljuk.
A recept megosztása
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás fűszeres máj

  • Tonhal szeletek zöldséges rizzsel

  • Fejtett bableves

  • Pulykamell pörkölt

  • Hagymakrémleves

Recipe Ads
Fel!