Loader

Csörögefánk házi baracklekvárral

2019-01-18

A csörögefánk kifejezetten farsangi csemege, de nálunk nem kell hozzá farsang, hogy jóízűen megegyük. Sőt, kifejezetten szeretjük, jó kis házi baracklekvárral. De ha nem sikerül hozzájutni a házi lekvárhoz, akkor porcukorral sűrűn megszórva is lecsúszik pár darab. Rendkívül gyorsan elkészül, és kevés alapanyagból, gyorsan elkészül.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Elkészítés

  1. A sütőporral elkevert lisztet, a tojásokkal, a sóval, cukorral, a tejföllel egy tálban összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval, vagy pizzavágóval különböző szélességű csíkokra szeljük.
  2. Két helyen, végeihez közel bevágjuk és kifordítjuk a tésztacsíkokat, majd bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Ha lehet házi baracklekvárral, dzsemmel, vagy porcukorral tálaljuk.
A recept megosztása
Recept típusa: , Címkék: Hozzávalók:, , , , , ,
Átlag

(5 / 5)

5 5 2
Osztályozd ezt a receptet

2 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Sütés nélküli kókuszkocka

  • Ízesített sajtkrém

  • Meggymártás pirított darával, sült csirkemellel

  • Ostyás rizses csoki

  • Sodort rétes

Fel!