Diabetikus piskóta
2015-10-29Related Recipes:
Nem könnyű tudomásul venni, ha bármelyik családtagunk cukorbeteg lesz. De együtt kell vele élni. Egyre több olyan élelmiszer kerül forgalomba, ami megkönnyíti a betegség elviselését. Ilyenek például a speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett DIABET-MIX liszt-keverékek. Ilyen lisztből készült az alábbi csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 12 dkg liszt keverék diabetikus
- 1 csomag sütőpor
- 12 darab édesítő langyos vízben feloldva
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- Az alábbi piskóta ugyanúgy készül, mint a hagyományos piskóta csak az alapanyagok változnak. Aki sütött már piskótát, annak nem fog nehézségekbe ütközni az alapanyagok összekeverése, viszont a sütés az egy picit eltér a megszokottól.
- A tojásfehérjéket egy mély tálban kemény habbá verjük. Jó szolgálatot tehet ilyen esetben a kézi mixer, vagy egy robotgép. Lassan, óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, a feloldott édesítőszert és kanalanként a linzerlisztet, melybe előzőleg belekevertük a sütőport.
- Sütőpapírral bélelt formába beleöntjük az összekevert alapanyagokat. Sütése eltér a hagyományos piskótáétól, ezért, a sütés különös gonddal, odafigyeléssel végezzük. Előmelegített 220-230°C-os sütőbe tesszük a tepsit kb. öt perc múlva visszavesszük a hőfokot 180°C-ra és ezen a hőfokon, sütjük tűpróbáig.
- Tölthetjük mindenféle, a diétának megfelelő, főzött, vajas krémekkel és lekvárokkal. Piskóta tekercs is süthető ebből a tésztából.
A recept megosztása