Loader

Diós-sütőtökös torta (sütés nélküli)

2020-01-26

Ez egyáltalán nem tömör, inkább krémtorta. A hozzávalók mennyiségéhez nem kell ragaszkodnotok, legfeljebb kicsit vékonyabb vagy vastagabb lesz a tortánk, de ez függ a tortasütő méretétől is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Lehet még ízesíteni pici fahéjjal, narancshéjjal, rum aromával, de ne vigyük túlzásba.
  2. A torta alapja hozzávalóit összedolgozzuk, fólián akkorára lapítjuk mint a tortasütőnk alja és beleterítjük, de előtte a sütő alját picit hintsük be kekszmorzsával. A fóliát lehúzzuk róla és hidegre tesszük. (Vagy csak nyomkodjuk bele a tésztamasszát kézzel)
  3. A tökpürét összekeverjük a mézzel, narancslével, dióval, esetleg fűszerrel és a zselatinnal. Óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt.
  4. A kekszalapra öntjük a töltelék felénél picit többet és belenyomkodjuk a tetszés szerinti nem túl picire aprított gyümölcsöt. (Én most nem tettem bele) A többi tölteléket ráöntjük és pár órára a hűtőbe tesszük.
  5. Mikor úgy látjuk, hogy megdermed, akkor óvatosan késsel a tortaforma mellet körül vágjuk, de ezt csak akkor kell amikor úgy gondoljuk, hogy az oldalára ragad. Leemeljük róla a karimát és az aljával együtt tálcára tesszük.
  6. Tetszés szerint díszítjük, majd hűtőbe tesszük. Ezt elrontani nem is lehet olyan egyszerű. Az anyag mennyiségét sosem mérem, csak gondolom formán írtam, de meglátjátok, hogy sikerülni fog az elkészítése, és finom is. Ez egy 24 cm tortaformához való adag. Jó étvágyat kívánok hozzá!
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 1
Osztályozd ezt a receptet

1 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Ostyalapos krémes (sütés nélkül)

  • Cordon bleu: (sajttal sonkával töltött rántott szelet)

  • Csirkemell (diétás) nokedlivel

  • Vörösboros gyümölcsleves

  • Túrós labdácska

Fel!