Loader

Dödölle

2015-10-29
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű étele. Elkészítése nagyon egyszerű, finom, és nem utolsósorban elég laktató. Régen a szegények eledeleként tartották számon, mert mindennapos volt a fogyasztása. Pénzbe nem került, hiszen a hozzávalót megtermelték a kertben. Magyarország egész területén ismeretes a dödölle, csak épp máshogy nevezik, vagy kissé másképp készítik el.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, annyi sós vízben tesszük fel főni amennyi éppen ellepi.
  2. Amikor megpuhult összetörjük –a főzőlével együtt!- majd takaréklángra téve folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet. Se túl kemény, se túl ragacsos ne legyen a tészta!
  3. Süssük ki a szeletekre vágott szalonnát, emeljük ki, majd a zsírjában pirítsuk aranysárgára az apróra vágott vöröshagymát.
  4. Szűrjünk át kevés hagymás szalonnazsírt egy teflon lábasba, a többi zsírt tegyük félre.
  5. A megmaradt zsírba mártogatott evőkanállal szaggassunk nokedlikat a teflonban átforrósított zsiradékba és süssük a nokedlik mindkét oldalát kérgesre.
  6. Tálaláskor hintsük meg pirított hagymával, helyezzük mellé a kakastarélyokat. Ízlés szerint meglocsolhatjuk tejföllel is.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!