Loader

Édes gomba – keksz

2018-03-11

Nem kell az erdőbe menni, hogy elkészítsük ezt a gombát, mivel csak a nevében gomba, valójában egy alig fél óra alatt megsüthető kekszről van szó. Az összetevőkön kívül szükség lesz egy kis aromás üvegre, vagy valami hasonló formára amivel a gombákat meg tudjuk formázni.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A puha vajhoz hozzákeverjük a hozzávalókat, és lágy tésztává gyúrjuk.
  2. Egy tepsi aljára sütőpapírt helyezünk. A tésztából diónyi gombócokat formázunk, és egymástól 3-4 cm távolságra a tepsibe tesszük őket.
  3. Az aromás üveg száját bevizezzük belemártjuk kakaóporba vagy fahéjba, és belenyomjuk a gombócokba, így gombafejeket formázunk belőlük. Elég egyszer bevizezni, utána már csak a kakaóba nyomjuk.
  4. 180-200 fokon 12 percig sütjük. Nem kell megpirulnia, világos gombákat kell kapnunk.
Megjegyzés

A keményítőt ne cseréljük le lisztre, mert másképp fog a tészta kelni!

A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Hagymás zöldparadicsom-saláta.

  • Zöldborsós csirkemáj

  • Padlizsán burgonyabundában

  • Brokkolikrémleves levesgyönggyel

  • Brokkolis-mascarponés tészta

Fel!