Loader

Egyszerű szilvásgombóc

2018-08-15
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Elkészítés

  1. A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére ( nem muszáj)
  2. A megtisztított krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük. (főzhetjük héjában is) Gyúródeszkára borítjuk és még melegen összetörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután megszórjuk liszttel és hozzáütjük a tojást, zsírt, pici sót. Összegyúrjuk, és ha kell még liszt, szórunk hozzá egy keveset (csak annyit, hogy a tészta összeálljon).
  3. Egy deszkát belisztezünk, a tésztát kinyújtjuk 5-6 mm. Közben egy nagy fazékban felteszünk a vizet forrni, és sózzuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm kockákra vágjuk, rátesszük a szilvát és gombóccá formáljuk. A forró vízbe rakjuk, majd amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig főzzük, hogy a szilva megfőjön benne. A zsemlemorzsát a zsíron világosra pirítjuk, majd a morzsába forgatjuk a megfőtt gombócokat. Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjas porcukorral.
A recept megosztása
Recipe Type: , , Tags: Ingredients: , , , , , , , ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Hagymás zöldparadicsom-saláta.

  • Zöldborsós csirkemáj

  • Padlizsán burgonyabundában

  • Brokkolikrémleves levesgyönggyel

  • Brokkolis-mascarponés tészta

Fel!