Erőleves tojással
2015-10-29Related Recipes:
Erőleves, kinek-mi jut eszébe erről. Nekem a nagymamám, aki ha betegek voltunk minden alkalommal nekiállt nekünk erőlevest főzni. Nem is emlékszem, hogy lett volna más alkalom mikor ezzel a finom levessel megörvendeztetett volna minket. De ha betegek voltunk ezt kaptuk, a gyors gyógyulás végett. Mindig azt mondta, hogy az ő erőlevesétől még a halottak is felébrednek. De a betegek mindenképpen lábra kapnak. Nagyon finomra tudta csinálni.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 40 dkg marhacsont ritka
- 1 db csirke kisebb
- 3 db sárgarépa
- 2 db gyökér
- 1 db zeller
- 10 dkg kelkáposzta
- 1 db zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma közepes
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 db tojásfehérje
- só
- egész bors
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A marhacsontot és a csirkét megmossuk. A csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, majd a zöldpaprika, vöröshagyma és fokhagyma kivételével vékony karikákra, csíkokra vagy kockákra aprítjuk.
- Felforralunk 2 liter vizet, beletesszük a marhacsontot, Öt percig főzzük, azután kiemeljük a vízből, leöblítjük és lecsepegtetjük, a főzővizet kiöntjük. A csirkedarabokat és, a paradicsompürét alaposan összekeverjük.
- Hozzáadjuk a zöldségeket, 1 kávéskanál sót és a borsot, apránként felengedjük 2,5 liter hideg vízzel, és jól összekeverjük. Néha megkeverve, forrásig hevítjük, beletesszük a marhacsontot, egészben a zöldpaprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fokhagymát, majd lassú gyöngyöztetéssel, félig lefedve három órán keresztül főzzük - megkeverni tilos!
- Tálalás előtt a levest gondosan zsírtalanítjuk, nyeles fémszűrőbe terített, sűrű szövésű vászonszalvétán keresztül, nagyon óvatosan, hogy fel ne zavarosítsuk, merőkanalanként leszűrjük. Erőleveses csészékbe, vagy mélyebb tálkákba szedjük, amibe előzőleg beletettünk egy egész főtt tojást, vágott snidlinggel vagy petrezselyemzölddel díszítve forrón tálaljuk.
A recept megosztása