Loader

Fahéjas almagombóc narancslekvárral

2015-10-29
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Szilvalekvár tartósítószer nélkül

  • Tepsis sült tarja

Találtunk egy új receptet a neten, almagombóc narancslekvárral. Narancslekvárunk van bőven, almagombócot meg még soha nem ettünk.  Ez egy olyan recept, amit már régen elterveztünk, hogy kipróbáljuk, de mindig almás pite lett belőle. Ilyenkor nagyon jól lehet hasznosítani a nem túlmutatós, ráncos apró almákat. Mivel nem olyan régen lett kész a második eresztés a finom narancslekvárból , ezért természetes hogy azzal ettük.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Fahéjas almagombócunkhoz az almát meghámozzuk, apróra vágjuk és fahéjjal megszórjuk, félretesszük egy kicsit.
  2. Egy tálban az olvasztott vajat a darával, a tejjel, a cukorral, a tojásokkal és egy csipet sóval összekeverjük, hozzáadjuk az almát és annyi zsemlemorzsát, hogy gombócokat lehessen belőle formálni.
  3. Egy kis ideig állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. A masszából gombócokat formázunk, és lobogó vízben kifőzzük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Tálaláskor porcukorral vagy narancslekvárral fogyasztjuk.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!