Farsangi rózsafánk

2018-01-28

Itt a farsang ideje, ami tökéletes alkalom egy finom farsangi fánk elkészítéséhez.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. Itt a farsang ideje, ami tökéletes alkalom egy kis farsangi fánk elkészítéséhez. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval, majd összegyúrjuk tésztává. Amennyire lehetséges gyorsan, hűvös helyen dolgozzunk.
  2. Pihentessük a hűtőben a tésztánkat fél órát, majd nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vékonyságúra.
  3. A kinyújtott tésztát szaggassuk ki 3-4 különböző méretű formával. A legkisebb lapot vágjuk be négyszer, majd a nagyobbakat, méret szerint eggyel többször.
  4. Fogjuk kézbe a legnagyobb lapot, majd nyomjuk be a közepét tojássárgába mártott ujjal.! Helyezzük rá az eggyel kisebb lapot, majd azt is nyomjuk be középen ugyanúgy. Így rakjuk össze a fánkokat.
  5. A kész fánkrózsákat süssük ki forró, bő olajban, úgy hogy először a legkisebb lap kerüljön az olajban alulra. Majd megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
  6. Amikor megsültek kiszedjük és lecsepegtetjük.
  7. Tálaláskor a fánkok közepébe töltsünk lekvárt, és díszítsük befőttel.
  8. Hintsük meg a tetejüket vaníliás porcukorral.
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 3
Osztályozd ezt a receptet

3 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Sütőtök pite

  • Fokhagymás csirkemell burgonya chipsszel

  • Tárkonyos csirkeragu

  • Kolbászos krumplis tészta

  • Gombás rizottó

Recipe Ads
Fel!