Filézett csirkemell Orly módra
2015-10-29Related Recipes:
Elég hangzatos a neve, de tulajdonképpen az Orly csirke egy nagyon egyszerű étel, de nem annyira egyszerű, hogy ne lehessen vasárnap feltálalni ebédre. Ennek az ételnek a ülönlegessége abból áll, hogy sörbundában készítjük el a csirkét, vagyis a panír helyett egy csűrű palacsintatésztát készítünk, amiben a tejet sör helyettesíti. Ebben forgatjuk meg a csirkemell csíkokat és forró olajban vagy zsírban kisütjük. Ha ugyanezt az ételt pulykából készítjük, akkor érdemes fokhagymás, sós tejbe áztatni a pulykamellet néhány órára, sokkal szaftosabb zamatosabb lesz.
Hozzávalók
- 3 dl sör
- 4 db tojás
- 1/2 dl kókusz olaj
- 25 dkg liszt
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 dl tej
- kókusz olaj a sütéshez
- só
- szárnyas fűszerkeverék
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- Azzal kezdjük, hogy a húst alaposan megmossuk, ha tejbe áztatjuk, akkor előtte elkészítjük a fokhagymás sós tejet, esetleg tehetünk bele egy kis fűszerkeveréket is. Így tesszük a hűtőbe, néhány órára. Mielőtt nekifogunk a sörtészta elkészítésének a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fogjuk, először használni a fehérjét félretesszük.
- A sörtészta elkészítése a következőképpen alakul, a lisztet egy tálba tesszük és rátesszük a tojások sárgáját, majd hozzáöntjük a sört. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd kevéske sóval és az olajjal hozzákeverjük a lisztes masszához. Így egy sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.
- Nagyjából fél órát pihentetjük, ezt követően a csirkemell csíkokat megforgatjuk benne és forró olajban megsütjük. Krumplipüré vagy hasábburgonya illik a legjobban hozzá, uborkasalátával.