Loader

Filézett csirkemell Orly módra

2015-10-29
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Elég hangzatos a neve, de tulajdonképpen az Orly csirke egy nagyon egyszerű étel, de nem annyira egyszerű, hogy ne lehessen vasárnap feltálalni ebédre. Ennek az ételnek a ülönlegessége abból áll, hogy sörbundában készítjük el a csirkét, vagyis a panír helyett egy csűrű palacsintatésztát készítünk, amiben a tejet sör helyettesíti. Ebben forgatjuk meg a csirkemell csíkokat és forró olajban vagy zsírban kisütjük. Ha ugyanezt az ételt pulykából készítjük, akkor érdemes fokhagymás, sós tejbe áztatni a pulykamellet néhány órára, sokkal szaftosabb zamatosabb lesz.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Azzal kezdjük, hogy a húst alaposan megmossuk, ha tejbe áztatjuk, akkor előtte elkészítjük a fokhagymás sós tejet, esetleg tehetünk bele egy kis fűszerkeveréket is. Így tesszük a hűtőbe, néhány órára. Mielőtt nekifogunk a sörtészta elkészítésének a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fogjuk, először használni a fehérjét félretesszük.
  2. A sörtészta elkészítése a következőképpen alakul, a lisztet egy tálba tesszük és rátesszük a tojások sárgáját, majd hozzáöntjük a sört. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd kevéske sóval és az olajjal hozzákeverjük a lisztes masszához. Így egy sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.
  3. Nagyjából fél órát pihentetjük, ezt követően a csirkemell csíkokat megforgatjuk benne és forró olajban megsütjük. Krumplipüré vagy hasábburgonya illik a legjobban hozzá, uborkasalátával.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!