Loader

Fokhagymamártás – főtt hússal, zöldségekkel

2015-10-29

Mint ahogy a tyúkhúsleves receptben leírtam, nálunk a főtt hús gyermekkoromban nem maradt a húslevesben, hanem a zöldségekkel együtt, külön fogyasztottuk, valamilyen mártással. Két mártás volt, ami általában az asztalra került. Egyik a paradicsommártás, a másik pedig, amit én máig is nagyon szeretek az a fokhagymamártás. Egyszerű étel, elég komoly kalóriabomba, mégis imádom. A mártást ízlés szerint készíthetjük húslével, tejföllel, vagy tejjel. Mindenki kísérletezze ki, hogy melyik fajta ízlik neki jobban.Fogyasszunk mellé főtt/sült húst, sárgarépát és főtt vagy sült burgonyát. Nálam az évek alatt a mártás, főtt hús, sárgarépára, főtt krumpli kombináció bizonyult a legfinomabbnak.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A fokhagyma gerezdeket érdemes egészben hagyni, de késsel bevagdalni. Az olajon kezdjük el pirítani a fokhagymát, majd keverjük bele a lisztet, és készítsünk egy világos rántást, amit öntsünk fel húslével. Lassú tűzön főzzünk még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről. Húslé helyett/mellett használhatunk tejet, tejfölt, vagy ezek kombinációját. Hígíthatjuk még tejszínnel, gazdagíthatjuk felaprított petrezselyemmel. Sózni ne felejtsük a felöntés után.
  2. Amikor elkészültünk vegyük ki az egészben maradt fokhagymákat a mártásból. Ha szeretnénk a fokhagymát is megenni, akkor használhatunk fokhagymanyomón áttört fokhagymát is.
  3. Tálaljuk hússal, főtt zöldségekkel.
A recept megosztása
Recept típusa: , Hozzávalók:, , , ,
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Ostyás rizses csoki

  • Sodort rétes

  • Ostyalapos krémes (sütés nélkül)

  • Cordon bleu: (sajttal sonkával töltött rántott szelet)

  • Diós-sütőtökös torta (sütés nélküli)

Fel!