Loader

Gánica, avagy dödölle

2019-02-02

A csoportunkban megosztott recept, nagyon étvágygerjesztő, ezért itt a helye.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Margit

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A krumplit kockákra vágjuk, feltesszük főni annyi sós vízben, hogy ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük, krumplinyomóval megtörjük.
  2. Még forrón hozzákeverjük a lisztet egy fakanállal. Amikor már nehezen megy a keverés elég a liszt, és még 1-2 percig keverjük. Levesszük a tűzhelyről, addig szikkadni hagyjuk míg a hagymát megpirítjuk.
  3. Kockára vágott vöröshagymát pirítunk zsírba vagy olajba.
  4. A fakanállal merítünk jó adagot a dödölléből, és olajos kanállal beleszaggatjuk róla a tepsibe. Rászórjuk a pirított hagymát. Forró sütőben pirítom kb 15-20 perc, de serpenyőben is lehet a tűzhelyen. Tejföllel vagy joghurttal tálaljuk. Nagyanyám még füstölt szalonna kockát is szórt rá, úgy pirította.
A recept megosztása
Recipe Type: , Tags: , Ingredients: , , , , ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

  • Rigójancsi

  • Kinder bueno krémtorta sütés nélkül

  • Kinder bueno torta

  • Pásztortarhonya

Fel!