Gesztenyepüré torta

2015-10-29
  • Mennyiség: 24
  • Előszítés: 30p
  • Főzési/sütési idő: 40p

Kevés ember van, aki nem szereti a finom, rumaromás gesztenyepürét tejszínhabbal. Ebből a gesztenyemasszából lehet sütni egy egyszerű, gyors és nagyon finom tortát. Ráadásul liszt és cukor nélkül – mégis nagyon édes! Elárulom a receptemet. Kellemes nassolást!

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: szelet

Hozzávalók

Mennyiség: szelet

Elkészítés

  1. A tojásokat ketté választjuk. A gesztenyepüréket hagyjuk kiolvadni, majd villával szétnyomkodjuk.
  2. A tojás sárgákat habosra verjük és belekeverünk 2 csomag gesztenyepürét, majd alaposan összedolgozzuk. Félretesszük.
  3. A tojás fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan (adagolva) hozzákeverjük a gesztenyés masszához. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük.
  4. Előmelegített sütőben, 180°C-on 40 percig sütjük.
  5. A tortalapot hűlni hagyjuk, majd félbe vágjuk (legegyszerűbben és legszebben egy cérna segítségével).
  6. Míg hűl a tortalap, elkészítjük a krémet: A langyos tejet kemény habbá verjük a tejszínhabporral, majd óvatosan elkeverjük benne a maradék (1 kocka) gesztenyepürét.
  7. Az alsó tortalapot meglocsoljuk rummal, majd lekenjük lekvárral és arra kenjük rá a krém felét. Erre jön a tortalap másik fele.
  8. A tortalap másik felét is meglocsoljuk rummal, majd a torta tetejét és az oldalát is körbe bekenjük a maradék krémmel.
  9. Ízlés szerint díszíthetjük a tortát csokireszelékkel vagy tejszínhabbal, esetleg megszórhatjuk kakaóporral.
  10. Ajánlatos pár (2-4) órát pihentetni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
  11. Kellemes nassolást!
A recept megosztása
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Bögrés meggyes

  • Almarózsa

  • Sajtos hajtovány

  • Bögrés mogyorós

  • Zserbó

Recipe Ads
Fel!