Loader

Göcseji pulykahúsleves

2018-12-29

A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és a májgombócot írom le.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A pulykacombot a szárnnyal meg a nyakkal megmossuk, és mindet egy fazékba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi három ujjnyira ellepi. A zöldségeket megtisztítjuk, félbe vagy negyedekbe vágva a húsokhoz adjuk, jól megmosva tesszük hozzá.
  2. A borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük, a Piros Arannyal ízesítjük, és kis lángon, gyöngyöző forralással kb. 2,5 órán át főzzük, ezalatt a hús biztosan megpuhul. Nagyjából 20 perccel azelőtt, hogy elkészülne, belefőzzük a borsót és a fölszeletelt gombát is. Ha kell, ekkor utánasózzuk.
  3. Amíg a leves fő, bekeverjük a májgombóc masszáját. A petrezselymet és a hagymát finomra vágjuk, majd a zsíron vagy olajon kevergetve megfonnyasztjuk. Ha hagymakrémmel készül, akkor azt elég éppen csak fél percig pirítani. Hűlni hagyjuk. A májat ledaráljuk vagy elkaparjuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a májhoz adjuk. A tojást beleütjük, a lisztet és a morzsát hozzáadjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük. Alaposan összedolgozzuk, félretesszük.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Csörögefánk házi baracklekvárral

  • Krumplis prósza

  • Rakott zöldbab

  • Tejberizs

  • Piskótatekercs házi baracklekvárral

Fel!