Loader

Gombaleves

2015-10-29

A gombát sokféleképp elkészíthetjük, csakúgy, mintha húst használnánk. Nem csak pörköltet, paprikást, de fasírtot, sültet, vagy akár finom levest is varázsolhatunk belőle az asztalra. Jöjjön most egy könnyű gombaleves.  Az én receptjeimben nem található tejföl, illetve nem szoktam használni. Ennek egyszerű oka van, nem szeretem. Akinek az ízlésvilága megkívánja az természetesen használjon hozzá.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A gombalevesünkhöz a gombát és a zöldségeket megmossuk, összevágjuk, a hagymákat megtisztítjuk, beletesszük az edénybe és feltesszük a tűzre főni. A levest megfűszerezzük ízlés szerint, sóval, borssal ízesítjük.
  2. Mikor megpuhult a zöldség is, berántjuk. Az olajat odatesszük a tűzre, mikor felforrósodott beletesszük a lisztet, elkeverjük és mellétesszük az apróra vágott petrezselymet, ezt is alaposan elkeverjük, majd végül beletesszük a pirospaprikát, levesszük a tűzről, vízzel felengedjük, és csomómentesre keverjük. A rántást beleöntjük a gombalevesünkbe és felforraljuk.
  3. Amíg felforr, a tojást egy tálba ütjük, annyi lisztet adunk hozzá, hogy szaggatható állagú nokedli tésztát keverjünk ki belőle, ha maradt egy kis petrezselymünk, akkor azt is aprítsuk bele, nagyon jól mutat a levesben a petrezselyemmel színesített tészta. A nokedliket beleszaggatjuk a levesbe és néhány perces forralás után levesszük a tűzről.
  4. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
A recept megosztása
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Sütőzacskóban sült zöldséges csirke

  • Finom omlós linzer

  • Medvehagymás túrós pogácsa

  • Túró rolád

  • Gyorsan elkészíthető madártej

Fel!