Loader

Gombapörkölt nokedlival

2015-10-29
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

A gombapörkölt családunk egyik kedvelt őszi étele, bár friss gombával is szinte az év bármely napján elkészíthető, és friss gombából szerencsére van választék. Lehet önálló étel kenyérrel vagy más körettel, de húsokhoz is tálalhatjuk szószként, tejszínnel gazdagítva, jelen esetben nokedlival, vagyis galuskával kínálom.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A gombapörköltünkhöz a gombát megmossuk, illetve megpucoljuk. Mérettől függően ízlés szerint apróra szeleteljük, vagy nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, az olajon fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a gombát. Fedő nélkül a gombát puhára pároljuk a hagymás olajon. Sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük.
  3. Ha puha a gomba, liszttel megszórjuk, átkeverjük, vízzel (esetleg alaplevessel) felöntjük és összeforraljuk
  4. N o k e d l i:
  5. A nokedlihez a tűzhelyre teszünk egy vízzel teli edényt, sót szórunk bele, majd nekiállunk összekeverni a tésztát amíg a víz felforr. A tojást egy tálba ütjük, beleöntjük a lisztet, és annyi vizet engedünk hozzá, hogy egy könnyen keverhető tésztát kapjunk. Ne legyen beton keménységű, de ne is folyjék nagyon.
  6. Amint felforrt a víz, nokedli szaggatóval a tésztát beleszaggatjuk a vízbe. A kész nokedlit leszűrjük, folyó vízzel leöblítjük és beletesszük abba az edénybe, amelyikbe az olajat előkészítettük.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!