Loader

Gyorsan elkészíthető madártej

2018-04-19
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját, 5 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot, pudingport, 1 dl tejjel simára keverünk.
  2. A többi tejet forralni kezdjük. Amikor felforr, pár kanállal keverünk a tojássárgás masszához belőle, majd a masszát hozzáöntjük a tejhez. Állandóan keverve, forrpontig főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, és hideg vízbe állítjuk az edényt (így hamarabb kihűl).
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk 1 kanál cukorral.
  5. 1 lapostányért vízzel kiöblítünk, és rászaggatjuk a habot. Ne rakjuk túl közel egymáshoz mert még nőni fognak.
  6. Tegyük a habot a mikróba és legmagasabb fokozaton 1 percig mikrózzuk. Ne tovább!
  7. Ha kész a hab tálalhatunk! Jó étvágyat!
A recept megosztása
Recipe Type: Ingredients: , , , ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Medvehagymás-mascarponés kiflik

  • Rigójancsi

  • Kakaós piskóta

  • Kinder bueno krémtorta sütés nélkül

  • Gánica, avagy dödölle

Fel!