Loader

Halászlé

2018-06-26

Halászlé ahogy mi szeretjük. Közelünkben nincs se Tisza, se Duna, csak a Rinya patak folyik itt. Úgy készült, ahogy felénk és a baráti körünkben szokás, illetve ahogy a család szereti.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Margit

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Elkészítés

  1. A tisztított halat szeletekre vágjuk és besózzuk.
  2. A bogrács vagy fazék aljára aljára szeletekre vágott hagymát, kicsumázott zöldpaprikát, félbevágott paradicsomot, a hal fejét, gerincét, uszonyát, erre tisztított apró halat (ha van) teszünk.
  3. Felöntjük a szükséges vízzel, és felforraljuk.
  4. Rászórjuk a pirospaprikát, és egy órát lassú tűzön főzzük.
  5. Leszűrjük, kiszálkázzuk, átpasszírozzuk, vagy húsdarálón ledaráljuk.
  6. Visszatesszük az edénybe a masszát, ráöntjük a leszűrt hallevet és felforraljuk. Beletesszük a sózott halszeleteket, májat, majd az ikrát és lassú tűzön 20 percig főzzük.
  7. Főzés közben enyhén rázogassuk, (mozgassuk) ne keverjük!
  8. Tálalásnál aki szereti, csípős paprikával ízesítse! Másnap a maradékot, akár hideg kocsonyaként is lehet fogyasztani. Minél sűrűbb, annál jobb. Felénk nem eszik tésztával, inkább kenyérrel.
A recept megosztása
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Keksz torta

  • Szalalkális krémes (nagyon finom és könnyű)

  • Nutellás gombóc

  • Vizes piskóta

  • Sajtos pogácsa egyszerűen

Fel!