Loader

Házinyúl gombamártással

2015-10-29
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

A nyúl egy nagyon különleges étel, sokan nem szeretik, azoknak üzenem, hogy csak azért mert még nem ettek finoman elkészített nyúlételt. Vannak akik azt hiszik, hogy nem szeretik, mert nem ettek még soha, nekik meg azt üzenem, kóstolják meg! A nyúl húsa hasonlít a csirkéére, ugyanolyan fehér, és ugyanúgy egészséges, és ami nagyon fontos, nem zsíros. Általában hagyományosan fűszerezzük az ételeinket, de van mikor egy kicsit elszabadulhat a fantáziánk, pl. a rozmaring és a kakukkfű is kerülhet az ételeinkbe.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A házinyulat megmossuk, feldaraboljuk. Mély tálba helyezzük, tejet öntünk rá, lefedjük, és 24 órára hűtőbe téve pácoljuk, a felhasználásig.
  2. Ezután a pácból kiemelve letöröljük, sózzuk, borsozzuk, forró olívaolajban pirosra sütjük. Hozzáadunk kockákra vágott szalonnát, negyedekre vágott vöröshagymát, majd kakukkfűvel, rozmaringgal, babérlevéllel ízesítve borral felöntjük, és sütőbe toljuk. 190 fokon 60 percig sütjük, időnként megforgatva.
  3. A sütőszaftot átszűrjük, ízesítjük mustárral, a tejfölt is hozzákeverjük, végül a szeletekre vágott gombát is belekeverjük, és összeforraljuk. Tálaláskor a nyulat az ízes gombamártással félig leöntjük. Köretként vajas kelbimbó, zsenge sárgarépa illik hozzá.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!