Házinyúl gombamártással
2015-10-29Related Recipes:
A nyúl egy nagyon különleges étel, sokan nem szeretik, azoknak üzenem, hogy csak azért mert még nem ettek finoman elkészített nyúlételt. Vannak akik azt hiszik, hogy nem szeretik, mert nem ettek még soha, nekik meg azt üzenem, kóstolják meg! A nyúl húsa hasonlít a csirkéére, ugyanolyan fehér, és ugyanúgy egészséges, és ami nagyon fontos, nem zsíros. Általában hagyományosan fűszerezzük az ételeinket, de van mikor egy kicsit elszabadulhat a fantáziánk, pl. a rozmaring és a kakukkfű is kerülhet az ételeinkbe.
Hozzávalók
- 1 db konyhakész házinyúl
- 1 liter tej
- 4 evőkanál kókusz olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt császárszalonna
- 20 dkg gomba
- 2 db babérlevél
- 2 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- rozmaring
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A házinyulat megmossuk, feldaraboljuk. Mély tálba helyezzük, tejet öntünk rá, lefedjük, és 24 órára hűtőbe téve pácoljuk, a felhasználásig.
- Ezután a pácból kiemelve letöröljük, sózzuk, borsozzuk, forró olívaolajban pirosra sütjük. Hozzáadunk kockákra vágott szalonnát, negyedekre vágott vöröshagymát, majd kakukkfűvel, rozmaringgal, babérlevéllel ízesítve borral felöntjük, és sütőbe toljuk. 190 fokon 60 percig sütjük, időnként megforgatva.
- A sütőszaftot átszűrjük, ízesítjük mustárral, a tejfölt is hozzákeverjük, végül a szeletekre vágott gombát is belekeverjük, és összeforraljuk. Tálaláskor a nyulat az ízes gombamártással félig leöntjük. Köretként vajas kelbimbó, zsenge sárgarépa illik hozzá.