Hólabda vagy Kozáksapka
2018-05-28Related Recipes:
Nagyon mutatós, és isteni finom! Kókuszimádóknak kötelező kipróbálni!
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- Tészta
- 7 db tojás
- 3 evőkanál kakaópor
- 22 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 9 evőkanál meleg víz
- 35 dkg porcukor
- Krém
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt vagy 1 pudingpor
- 1 db tojás sárgája
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- A forgatáshoz
- 10 dkg kókuszreszelék
- Tetejére
- 10 dkg étcsoki vagy tejcsoki
- 5 dkg vaj
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
A tészta elkészítése
- A tojássárgát, porcukrot, vizet, kakaópor jól kikeverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a 8 tojás felvert habját óvatosan hozzá forgatjuk.
- 170- 180 fokon kb. 25 percig sütjük (tűpróba) Ha kihűlt 2 lapra vágjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle.
Krém
- A tejben simára keverjük a lisztet az 1 tojássárgával és sűrűre főzzük
- A vajat habosra keverjük a cukrokkal. A kihűlt tejes krémmel simára keverjük
- A tésztából 2 korongot összeragasztunk a krémmel, az oldalát is bekenjük. Kókuszreszelékbe megforgatjuk az oldalát.
Máz a tetejére
- A csokit összemelegítjük a vajjal és a tetejét bevonjuk vele.
A recept megosztása