Loader

Húsos tészta

2015-10-29
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Betegség miatt, szobafogságra vagyok ítélve, ezért csak azt tudom enni, amit az itthon található alapanyagokból el lehet készíteni. Így esett a választásom a húsos tésztára. Bizonyára van ennek az ételnek más elkészítési módja is, de én általában az egyszerű ételeket szeretem.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A húsos tésztánkhoz a vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, majd a felforrósított olajba szórjuk.
  2. Lassú tűzön, időnként megkeverve üvegesre pároljuk. Közben a fél gerezd fokhagymát kés fokával elkaparjuk, apróra vagdossuk, végül az egészet a megpirult hagymára dobjuk, elkeverjük.
  3. Beleszórjuk a pirospaprikát, ezzel is elkeverjük, hogy a paprika feloldódjon a zsírban, de ezt nem pirítjuk, mert a pirospaprika nagyon hamar odaég és akkor keserű lesz az étel. Beletesszük a darált húst, ismét keverjük, sózzuk. Ettől a hús levet enged. Ebben a lében főzzük a darált húst, fedő alatt, ha elfőtt a lé, vízzel pótoljuk. A főzés kezdetén is, végén is megborsozzuk a pörköltet.
  4. Közepes lángon főzzük készre, vigyázva, hogy le ne égjen.
  5. Amíg a húsos tészta alapunk megfő, odateszünk egy edényben vizet, forrni és amint felforrt beletördeljük a spagettit. Ne felejtsük el megsózni a vizet.
  6. A csomagoláson megtaláljuk a főzési időt, de magunk is meggyőződhetünk attól, hogy a tészta megfőtt-e. Ezt a következőképpen tehetjük meg. Emeljünk ki egy szál spagettit, és egy deszkán vágjuk ketté, ha nincs már fehér csík a közepén, akkor át van főve. Csak akkor szűrjük le a tésztát, ha megkóstoltuk, és meg van főve.
  7. Ahogy a szűrőkanálba öntjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy előre odakészített edénybe, (amibe a pörköltszerűen elkészített darált húsunk van) beleszedjük.
  8. Savanyú uborkával, vagy uborkasalátával tálaljuk.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!